Konstrakta – čudo iz Srbije

Kao što verovatno već znate, na ovogodišnjem izdanju Evrovizije, Srbiju će predstavljati neobična, ali umetnica sa stavom, Ana Đurić - Konstrakta…

U konkurenciji koja je prve dve večeri bila poprilično gusta, da bi se nakon toga svela na tri ili možda četiri nastupa koji su privukla pažnju i publike i stručnog žirija, nesvakidašnja Konstrakta odnela je pobedu. Predstavljajući nešto sasvim drugačije u odnosu na kompozicije na koje smo možda već i navikli, Ana Đurić je pored Srbije, uskomešala i javnost čitavog sveta.

Možemo slobodno reći da su njene kolege sa takmičenja za pesmu koja će Srbiju predstavljati na pesmi Evrovizije uspele da ponovo ostanu verne svim klišeima na koje smo navikli; kompozicija koju je otpevala Zorja sadržala je elemente nastupa koje smo već videli prethodnih godina kod brojnih učesnika uključujući i Ukrajinu, dok se Sara Jo po svemu sudeći nadala da će “muškarčine” uzeti svoje telefone u ruke tokom njenog nastupa zahvaljujući oskudnoj garderobi i plesu koji je malo koga ostavio ravnodušnim.

Konstrakta je javnosti servirala pesmu koja se ne rimuje, ali poseduje izvanredan ritam koji mogu “pročitati” i oni koji ne poznaju naš jezik i podneblje, pa je već sada postala hit u brojnim zemljama širom sveta.

Svojom iskrenom reakcijom na pobedu, kada je upitala “A šta sada treba da radim”, odnela još koju simpatiju više, što se definitivno ne može reći za Saru Jo koja je slagala podrugljive grimase, čim je shvatila da je njeno zmijsko telo ipak nije odvelo je do Edena, odnosno Torina.

Ovoga puta, predstavljamo vam kako stranci reaguju na Kontsraktinu pesmu "In Corpore Sano", verovatno bez razumevanja ijednog njenog stiha. Možda nam to signalizira potencijalnu poziciju favorita?

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group