Legendarni Geri Oldman najavio povlačenje iz glume

Više slika

Više slika

Legendarni glumac Geri Oldman smatra da je najverovatnije spreman da se jednom zasvagda povuče iz sveta glume...

Zvezda dasaka koje život znače i stotinu sjajnih naslova sa velikog platna, ima dugu, uspešnu i bogatu karijeru iza sebe, kako na televiziji tako i na filmu, koja mu je donela Oskara, Zlatni globus, SAG i tri BAFTA nagrade. Međutim, dok se priprema za nastavak serije Apple TV+ mreže Slow Horses, ova veličina je iznela kako planira da se pokloni publici poslednji put. Razgovarajući sa novinarima Speaking to The Sunday Times, Oldman je priznao da je počeo sa razmatranjem penzije.

„Imam veoma zavidnu karijeru, ali karijere blede i lično imam druge stvari koje me interesuju pored glume“, izjavio je Oldman. „Kada ste mladi, vi mislite da ćete uspeti da stignete sve, pročitate tu knjigu, a zatim godine prođu pored vas kao tren. Imam šezdeset i pet sledeće godine, sedamdesete su tu iza ćoška. Ne želim da budem aktivan glumac sa osamdeset. Bio bih veoma srećan, počastvovan i privilegovan da izađem iz svega kao Džekson Lamb – karakter koga igram u Slow Horses naslovu - i okačim kaput o klin.“

Svi obožavaoci koje ovo prilično pogađa, ne moraju previše brinuti, jer je kraj Slow Horses projekta još uvek deleko. Ovo je triler serija bazirana na bestseleru Slough House, pisca Mika Herona, sa kojom je Oldman ugovorom vezan još dve sezone, kako prenosi Deadline.

Pored Slow Horses naslova, Oldman će se ponovo udružiti sa Kristoferom Nolanom kako bi snimili zajedno Openhajmera, film čija se radnja bazira na Menhetn projektu i stvaranju prve atomske bombe, dok će se pored njega u ostalim ulogama pojaviti Kilijan Marfi, Robert Dauni Džunior, Florens Pju, Met Dejmon, Rami Malek i Emili Blant. U ovoj istorijskoj drami slavni veteran igraće bivšeg američkog predsednika Trumana.

Geri Oldman se probio u svetu glume putem pozorišta, radeći naporno kako bi stigao do Vest Enda, gde je dobio velike ovacije i priznanja za svoju vodeću ulogu u predstavi Papino venčanje. On je konačno pokrenuo svoju karijeru na velikom platnu filmom Sid i Nensi iz 1986. godine, kako bi godinu dana kasnije nominovan za BAFTA nagradu zbog uloge Džoa Ortona, gej dramaturga u biografskom filmu Prick Up Your Ears.

Tokom svoje izvanredne karijere, Geri Oldman je postao poznat širom sveta zbog svojih fantastičnih reinterpretacija kultnih karaktera, kao što su Li Harvi Osvald u JFK, Grof Drakula u Bram Stokerovom naslovu Drakula, Sirijus Blek u Hari Poteru, Vinston Čerčil u Najmračnijem času i komesar Gordon u Nolanovoj Betmen trilogiji, između brojnih drugih.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group