Brazilac nastradao u Argentini u pokušaju obilaska patagonijske pećine

Turista, kog su lokalni mediji identifikovali kao Brazilca, poginuo je nedaleko od argentinskog grada Ušuaja, nakon što je na njega pao blok leda koji se odlomio sa patagonijske pećine, prema izjavama lokalne policije…

Ovaj incident dogodio se na prostoru koji je zabranjeno posećivati, odnosno takozvanog Cueva de Jimbo. U pitanju je prostor unutar nacionalnog parka Tiera del Fuego koji je ispunje glečerima, na 3.000 kilometara od Buenos Ajresa.

Grupa od sedam turista prišla je ovoj pećini, pri čemu je jedan od njih snimio šokantni trenutak u kom je ogromni komad leda otpao sa krova pećine i pao na nesrećnog čoveka, što ispraćeno vriskom koji se može čuti u video snimku. Kristijan Armani, lokalni policajac, izjavio je za Rojters da čovek nije imao pasoš ili ličnu kartu kod sebe tokom ove ekskurzije. Zapravo, on je putovao sam sa svojim psom u kamp prikolici i nije bio povezan sa drugim turistima, koji su pratili njegove stope uprkos jasnim znacima opasnosti koji zabranjuju ulazak.

“Ulazak u ovu pećinu je zabranjen baš iz ovog razloga – led i stene se mogu odlomiti sa njenog plafona ili krova. Cueva de Jimbo se nalazi u podnožju glečera, a prirodno je formiran od kamena i leda, te na njega erozija usled vetrova i visokih temperature zaista snažno utiče”.

Ovaj nesrećni događaj je još jedan podsetnik da znaci koji ukazuju na opasnost ili zabranjuju pristup nekom delu naše planete nisu tu bez razloga. U ovom slučaju, radoznalost je bukvalno ubila mačku.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group