Čovek koga je "pojela" velika bela ajkula priseća se trenutka kada je bio zaglavljen u njenom grlu

Ronilac koga je progutala velika bela ajkula priseća se užasnog trenutka kada je bio zarobljen unutar zveri...

Biti živ progutan je sigurno jedno od najstrašnijih iskustava koje čovek može doživeti. Zamislite da ste zaglavljeni unutar čeljusti divlje životinje, dovoljno svesni da znate šta se događa, ali nemoćni da se spasite.

Većina nas ovo verovatno nikada neće doživeti - međutim, za ronioca Erika Nerhusa, ovo je bilo iskustvo koje je nekako uspeo da preživi i ispriča svoju priču. Pogledajte užasavajući snimak ispod:

Erik, iz Idena – priobalnog grada u Novom Južnom Velsu u Australiji, bio je napolju prikupljajući školjke na obali kada je naišao na zver dugu 3 metra u iznenadnom napadu 2007. godine. Nije mogao da vidi ajkulu koja se približava zbog slabe vidljivosti u vodi, i bio je iznenađen kada je zver stegla svoje oštre čeljusti oko njegove glave

Iako je bio zaštićen od najgoreg dela napada zbog prsluka sa olovnim oblogama, Erik je proveo dva minuta puna agonije unutar usta životinje - u jednom trenutku je njegovo telo klizilo u grlo stvorenja. Brzo razmišljajući, Erik je uspeo da upotrebi dleto koje je nosio da bi ubodao ajkulu u oko - što je primoralo da olabavi čeljusti.

"Polovina mog tela bila je u njenim ustima. Prstima sam napipao očnu duplju i uboo je," rekao je za Nine Network news u to vreme. Nastavio je: "Ajkula je reagovala otvaranjem usta i ja sam samo pokušao da se izvučem. I dalje je pokušavala da me ujede. Zgnječila mi je naočare na nos i one su pale u njena usta. Nikada u životu nisam osetio strah kao što sam osetio u čeljustima tog belog predatora. Ušao sam pravo u njena usta, s prednje strane. Polovina mog tela bila je u njenom grlu. Bilo je kao da sam u mračnoj pećini."

Kada se oslobodio od zveri, Erik je isplivao na površinu u oblaku sopstvene krvi - uplašen da će životinja pratiti njegov miris i ponovo ga napasti. "Samo je kružila oko mojih peraja, u uskim krugovima," dodao je. "Veliko okruglo crno oko, široko 5 inča, gledalo je pravo u moje lice bez trunke straha, ni od čamca, ni od bilo kog čoveka, ni od bilo koje druge životinje u moru."

Eriku je pomogao njegov sin da se vrati na čamac, gde je zatim bio lečen od ozbiljnih posekotina na glavi, torzu i ruci. Sećajući se iskustva u intervjuu za The Sun, dodao je: "Počeo sam da se tresem horizontalno sa veoma jakim trzajima. Pomislio sam 'da li je ovo kraj, da li je ovo kako izgleda umiranje'. Zaista sam bio živ pojeden."

Erik je pohvaljen od strane kolege Denisa Lubikisa, koji je rekao za Reuters: "On je zapravo bio ugrizen za glavu ... ajkula mu je progutala glavu. Većinu ugriza je preuzeo njegov prsluk sa olovnim tegovima. Erik mi je rekao na dokovima da mu je prsluk spasio život."

Denis je nastavio da hvali svog "čvrstog" prijatelja kako se nosio sa iskustvom, rekavši: "Ubacio je svoje dleto u glavu ajkule dok ga je grizla, i ona ga je pustila i otplivala. Eric je čvrst momak - izuzetno je u formi. Ali, rekao bih da bi to testiralo odlučnost bilo koga, biti ručak za ribu."

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group