Čovek kome je bivša slučajno bacila 8.000 bitkoina planira da tuži grad koji ga ignoriše

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Howells (@howelzy_)

Čovek iz Njuporta završio je u višegodišnjoj borbi sa gradskim vlastima nakon što je zatražio dozvolu da kopa po deponiji kako bi našao svoje izgubljeno blago...

Naravno, za tridesetosmogodišnjeg Džejmsa Hovelsa ovo nije obično blago, ovde se ne radi o zlatu ili nakitu, već o starom dobrom tvrdom disku na kome se nalazi velika količina bitkoina. Džejms, bivši IT sistem inžinjer tvrdi da mu je bivša devojka pre deset godina slučajno bacila hard na kome se nalazi 8.000 bitkoina.

Za one koji nisu upoznati sa trenutnim stanjem i time koliko ova kriptovaluta vredi, u vreme pisanja ovog članka bitkoin je na 24.157,81 evra, dok ih ovaj čovek ima 8.000, imao da se izrazimo pravilno. Prema nekim grubim procenama, ovo znači da na njegovom starom disku, negde duboko u beskrajnim slojevima smeća, stoji potencijalnih 185.828.656,32 evra.

Sve što je ostalo ovom čoveku jeste da ponovo pronađe svoj bačeni hard, ali to se ispostavilo kao ogroman problem koji traje godinama. Gradske vlasti Njuporta odbijaju da izdaju Džejmsu dozvolu da pristupi ovoj velikoj gradskoj deponiji, sa zahtevom da kopa po mestu na kome smatra da je hard završio.

Uprava grada navela je probleme sa dozvolom na svom sajtu, ali je takođe dodala i veoma male realistične španse da će Džejms biti u mogućnosti da pronađe svoj hard disk. Međutim, ovaj IT radnik nije zadovoljan njihovim odgovorom i sada čak preti da će povući pravne korake protiv vlasti ukoliko mu gradski konzul ne dozvoli da dovuče mašineriju kako bi tragao za njim.

U pismu upravi Njuporta, Džejms je izjavio: „Gradski konzulat Njuporta nastavlja da ignoriše naše zahteve za sastankom, da sednemo i porazgovaramo o svemu, kako bismo pronašli put koji će nas pomeriti napred. Oni nastavljaju da nas izbegavaju. Jedina opcija ostaje pravna borba. Za sada imam tri advokatske kancelarije koje su uz nas i spremne su da krenu u borbu, tako da smo u potpunosti spremni da ih vučemo do Višeg i Vrhovnog suda ukoliko za to bude potrebe“.

Tridesetosmogodišnji čovek takođe tvrdi da i dalje poseduje proporcijalno pravo na svoje bitkoine, dodajći: „Suludo je da oni sa nama neće ni da razgovaraju o bezbednom načinu da se ovo uradi, bez štete po pitanju životnog okruženja i bez troškova za upravu grada“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group