Da li se i vi naginjete u desno kada se ljubite?

Naučnici su otkrili da dve trećine muškraca naginju stranu u desno kada se ljube, a evo i zašto...

Ovo je nešto o čemu sigurno nikada niste razmišljali, ali sigurni smo da se u većini slučajeva naginjete u desnu strnau kada se ljubite. Verovali ili ne, naučnici su odlučli da se pozabave ovom ludom pojavom i da utvrde da li je to zaista tako.

Oni su ispitali veliki broj zaljubljenih parova, od kojih su neki bili u braku i otkrili su da dve trećine ispitanika naginju glavu u desnu stranu kad se ljube. Oni su takođe otkrili da su muškarci ti koji više naginju glavu u desnu stranu i da oni imaju 15 puta veće šanse da to urade za razliku od žena. Pošto su muškarci obično inicijatori poljubca, to je razlog zbog čega i žene naginju stranu u desnu stranu.

Sledeće pitanje koje su naučnici hteli da reše je ZAŠTO. Zaljubljeni parovi su rekli da je naginjanje instinktivno i da oni nikada ne razmišljaju u koju će se stranu nagnuti, ali da se ipak desi da to uglavnom bude desna strana. Naučnici nisu uspeli da nađu definitivan dokaz, ali smatraju da je to povezano sa činjenicom da je centar za emocije smešten u levu hemisferu, pa se zato glava naginje u desno.

Šta vi mislite o ovoj temi i  da li se i vi naginjete u desnu stranu kada se ljubite?

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group