Doktor upozorava na uobičajenu grešku u toaletu koja može prouzrokovati probleme

Vaš toalet bi mogao biti uzrok problema sa stomakom, prema doktorima...

Da li vas zatvor muči na porcelanskom tronu? Možda niste sami.

Prema zdravstvenim organizacijama, problemi sa toaletom su česti i neretko ih uzrokuju stvari poput nedovoljnog unosa vlakana, promene u ishrani, predugog ležanja ili sedenja između ostalog. Ali jedan stručnjak misli da to nije cela slika, i da bi to moglo imati veze sa zemljom u kojoj živite.

Gastroenterolog obučen na Harvardu, Dr Seti, veruje da način na koji su naši toaleti dizajnirani dovodi do neugodnih iskustava kada smo na svom tronu. Objasnio je razloge zbog kojih možda imate zatvor, a koji se mogu svesti na oblik naših WC šolja. Dr Seti je rekao u TikTok videu: "Zapadnjački toalet može biti primarni razlog vašeg zatvora."

On je izjavio da istočnjačka sedišta za toalet podstiču položaj čučnja, 'uskladjujući anus i rektum za lakše izbacivanje stolice'. Nastavio je: "Sedišta zapadnih toaleta, s druge strane, zbog polu-savijenih kukova i butina, mogu zahtevati više naprezanja, potencijalno pogoršavajući zatvor, i eventualno stvarajući hemoroide i fisure." Pa, to nije ono što želite čuti.

@dr.karanr 3 toilet mistakes #schoolwithdrkaran #learnontiktok ♬ Runaway by Kanye Piano - Henry Cantu

Međutim, pre nego što požurite u prodavnicu da kupite novo WC šolju, doktor je predložio da jednostavno 'optimizujete svoj položaj' kada sedite na tronu. Postoji mnogo načina kako to možete učiniti, kao što je korišćenje stolice za podizanje nogu. U opisu svog TikTok videa, podelio je: "Za pacijente koji su stariji ili sa problemima sa zglobovima ili bolovima, zapadni toaleti su razumni."

Ostali videi koje je doktor podelio uključivali su jedan koji navodi simptome raka creva na koje treba obratiti pažnju. Rekao je da glavne stvari koje treba zabeležiti uključuju:

· Promene u vašoj stolici

· Povećanu potrebu za stolicom, ili čak smanjenu potrebu

· Krv u stolici i krvarenje iz donjeg dela

· Osećaj da morate u WC, čak i ako ste tek ispraznili creva

· Nadutost

· Neobjašnjiv gubitak težine

· Čvor u stomaku

Ako primetite bilo koji od ovih simptoma, konsultujte se sa svojim lekarom za savet.

@doctorsethimd What is the Main Reason for your Constipation? 🤔 Harvard Trained Gastroenterologist Doctor Explains ✅ The primary cause of constipation in a lot of people could be the use of Western toilets. Unlike Eastern or Indian toilets, which encourage a squatting posture, Western toilets maintain a semi-flexed position, requiring increased straining and potentially leading to issues like hemorrhoids. For patients who are older or with joint issues or pain, western toilets are reasonable. ✅ 🌟Share with your family and friends 👍 Follow @doctorsethimd for more such Health Tips #guthealth #constipation #guttok #guttiktok ♬ original sound - Doctor Sethi

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group