Džordanove nošene patike prodate za gotovo pola miliona dolara

Kuća Lelands Auctions prodala je Džordanove Air Jordan 1 patike nošene u jednoj utakmici nazvanoj “Broken Foot Game” za neverovatnih 422.130 dolara...

Par patika, za koji se smatra da predstavljaju poslednji originalni AJ1 model koji je ovaj šestostruki osvajač NBA lige nosio, poseduje klasičnu šaru Čikago Bulsa i vezan je za jedan od najzančajnijih momenata iz profesionalne karijere ovog velemajstora.

29.10.1985. godine, Majkl Džordan je pretrpeo svoju prvu veliku povredu u duelu koji je njegova ekipa dobila protiv Golden Stejt Voriorsa, kada je Magični Majk postigao dvanaest poena u osamnaest minuta pre nego što se incident dogodio. Jedan od najvećih svih vremena polomio je kost u svom levom stopalu, što ga je odvojilo od terena tokom sledećih šest meseci. Tokom opravka, Bulsi, koji su trada držali početni rekord od tri prema nula, pali su na skor od dvadeset i četiri prema četrdeset i tri.

Ovaj par patika prethodno se nalazio u vlasništvu Džordanove porodice, dok je nedavno poklonjen ocu glavnog špeditera kompanije. Sa belom bazom i crvenim gornjim slojevima, patike poseduju klasične oznake kompanije Nike u crnoj boji, sa desnom patikom za pola broja većom. Zapečaćene kodom 850102-TYPS, ove AJ1 patike proizvedene su tokom januara i februara meseca 1985. godine i izgledaju prilično iznošeno, sa dosta ogrebotina i oguljenih delova oko rubova članaka, krhkih nabora, ostarelog starog đona i izbledele boje.

Inicijalno procenjen na neku cifru između 400.000 i 500.000 dolara, ovaj par je na kraju auckijski prodat novom vlasniku za 422.130 dolara.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group