Elon Mask odgovorio na navodne tvrdnje vezane za seksualno zlostavljanje stjuardese

Elon Mask odgovorio je na tvrdnje o seksualnom uznemiravanju strujardese na SpaceX letu tokom privatnog putovanja u London...

Kako je preneo Business Insider, strujardesa je svom prijatelju otkrila kako se rutinska masaža pretvorila u seksualno uznemiravanje na ovom putovanju. Prijatelj je potpisao deklaraciju, koja je predata medijima i u kojoj navodi da je Mask izvadio svoj penis u erekciji, tokom ove masaže i predstavio budalu ovoj ženi tokom 2016. godine. Stjuardesin prijatelj dodao je kako ju je prema njenim rečima, Mask dodirivao i ponudio joj kupovinu rasnog konja ukoliko želi da vidi još njegovog mesa.

„On je izvadio svoj penis u erekciji“, objasnio je prijatelj Insider publikaciji. „Zatim, on je počeo da joj daje predloge, kao što je dodirivanje njene stvarčice i izjavio je kako će joj kupiti konja. On je u suštini pokušao da je potkupi kako bi dobio određenu seksualnu uslugu zauzvrat“. Navodno, ova stjuardesa obožava da jaše konje, stoga joj je Mask obećao pastuva za naskakanje. Milijarder je odgovrio na ove tvrdnje, pružajući izjavu Insider publikaciji.

On je izjavio novinskoj agenciji da je ova priča politički motivisana i da stiže u pravo vreme, ali da iza nje stoji još mnogo toga što nije rečeno. „Ukoliko sam spreman da se upustim u seksualno uznemiravanje, onda to verovatno ne bi bio prvi put u mojoj tridesetogodišnjoj karijeri, niti bi prvi put isplivalo na površinu“, izjavio je Mask. On je takođe nedugo potom tvitovao svojim milionskim hordama pratilaca kako bi pobio ove neosnovane optužbe.

„Napad na mene možemo posmatrati iz političke perspektive, jer je ovo njihova standardna i odvratna praksa, ali ništa me ne može odvojiti od borbe za dobrobit i bolju budućnost i naše pravo slobode govora“, napisao je Mask. On je takođe pomenuo ovu priču u tvitu dan pre nego što je ona uopšte plasirana, najavljujući: „Napadi na mene eskaliraće dramatično tokom sledećih nekoliko meseci“.

Stjuardesa je navodno i masažer sa diplomom, pokraj bogate karijere džokeja, koju je dobila svojim napornim radom i lično platila. Ona je navodno izjavila da je na ovaj način sebi povećala šanse za većom zaradom jer je u mogućnosti da masira putnike, ali i članove posade. Međutim, njen prijatelj tvrdi da su nakon incidenta na londonskom letu, njene smene drastično skraćene.

Dve godine nakon ovog navodnog događaja, stjuardesa je zaposlila kalifornijskog advokata i dovela ga u sedište kompanije SpaceX i sektor za ljudske resurse. Njoj je navodno bilo plaćeno 250.000 dolara u okviru otpremnine. Potpredsednik pravnog tima SpaceX kompanije, Kristofer Kardaci, izjavio je za Insider: „Neću komentarisati bilo kakve detalje vezane za sporazumno poravnanje“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group