Evo koliko hrane jedu sumo rvači

Prosečan sumo rvač jede 10 puta više od normalne osobe...

Sumo rvanje je tradicionalni sport Japan, to je možda ironično jer su Japanci najmršaviji ljudi na planeti, a ovaj sport zahteva da učenici budu ekstremno gojazni. Sumo rvači oduvek su fascinirali nas obične ljude, najviše zbog njihove veličine koja ponekad zna da bude monstruozna.

Često se vodi polemika o tome da li je Sumo rvanje korisno i zdravo, jer oni koji ovaj sport treniraju jedu neverovatne količine hrane i namerno se goje kako bi bili masivniji i snažnji. Mnogi fitnes stručnjaci smatraju da bi ovaj sport trebao da se zabrani, jer za razliku do drugih sportova negativno utiče na metabolizam i zdravlje života.

Sigurno ste se nakad pitali koliko hrane sumo rvači pojedu. Mi smo odlučili da vam damo odgovor na to pitanje. Prosečan sumo rvač dnevno pojede oko 20.000 kalorija, što je 10 puta više od prosečnog muškarca koji dnevno unese oko 2000-2500 kalorija.

To dalje znači da se težina sumo rvača kreće od 180 do neverovantih 250 kilograma, što nikako ne može biti zdravo i korisno za organizam. Ipak, oni koji se bave ovim sportom kažu da se osećaju sjajno i da im ništa ne fali, a da od hrane postaju jači i izdržljiviji.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group