Istraživanja pokazala:Psi mogu da nas lažu

Više slika

Više slika

Iako su psi neverovatno lojalne životinje, one znaju da ponekad okrenu stvari u njihovu korist...

Najnovija studija koja je sprovedena u Americi imala je za cilj da nam bolje objasni kako se psi ponašaju i da li su oni besprekorno lojalni svojim gazdama, ili i oni, imaju mračnu stranu. Ispitano je 27 različitih rasa pasa koji su bili stari između 1.5 i 14 godina i utvrđenmo je da psi mogu da lažu, baš kao i ljudi kako bi dobili ono što žele.

Kada je reč o komandama i ljudskim naređenjima, psi su tu beskprekorni i za razliku od nekih drugih ljubimaca, oni će uvek slušati svoje gazde, ako ih oni na pravilan način istreniraju.

Međuitm, utvrđeno je da psi mogu da lažiraju svoja osećanja i ponašanje kako bi dobili ono što žele. Primer za to jeste pas koji se pretvara da je tužan kako bi dobio maženje, iili pas koji se pretvara da neće da jede, kako bi dobio ukusniju hranu.

Psi se takođe mogu pretvarati da im se ide napolje, kako bi ih gazde izvele kada se njima ide. Naučnici su utvrdili da su psi u stanju da ovo urade, jer su mnogo inteligentni, ali da svoju pamet nikada ne koriste kako bi ugrozili vlasnika, već da se samo trude da sebi obezbede malo više radosti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group