Klincu u Britaniji začinili vejp zbog kog je završio u bolnici

Više slika

Više slika

Šesnaestogodišnji dečak umalo nije umro zbog svega dva povlačenja onog što je smatrao normalnim vejpom, zbog čega je njegova mama odmah izdala hitno upozorenje o opasnostima elektronskih cigareta...

Spenser Smit iz Barnzlija, borio se za život i hitno je prevežen u bolnicu nakon što je dva puta povukao iz posebno prilagođene elektronske cigarete. Ovaj zastrašujući slučaj rezultirao je kolabiranjem deteta i napadima pre nego što je morao biti prevežen u urgentni centar kolima hitne pomoći.

Uoči incidenta, Spenser je igrao fudbal sa svojim drugarima, nakon čega mu je grupa starijih mladića ponudila da povuče koji dim iz njihovog vejpa. Pretpostavljajući da se radi o regularnoj elektronskoj cigareti, on je najnormalnije povukao paru iz ovog uređaja. Ono što Spenser zapravo nije znao, jeste to da je posebna smesa u vejpu bila začinjena benzodijazepamima i u nekoliko minuta srušio se nasred terena, sa jakim grčevima i napadima.

Mladić tvrdi da ne može da se seti gotovo ničega od svog poslednjeg lošeg iskustva, sem da je imao osećaj kao da će umreti. Kako je sam naveo, prvo je krenuo da gubi vid, nakon čega je njegovo sećanje postalo mutno, ali se jasno seća da se osećao kao da je van svog tela.

Na svu sreću, dečak koji svoje poslednje iskustvo opisuje kao najstrašniji momenat u svom životu, potpuno se oporavio, dok njegova majka sada javno govori o strašnom iskustvu koje je njeno dete imalo i tome na koji je ono način uticalo na čitavu porodicu, nadajući se da će ostala deca izbeći sve opasnosti koje potencijalno mogu vrebati u ovom relativno novom trendu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group