Lažirala svoju otmicu i pogodila se sa tužilaštvom za umanjenu kaznu

Žena koja je lažirala svoje kidnapovanje i zatim lagala o njemu FBI osuđena je na osamnaest meseci zatvora...

Šeri Papini iz Kalifornije, postala je glavna vest tokom 2016. godine nakon što je nestala tokom džogiranja 2.novembra, aktivirajući opsežnu potragu koja je trajala nedeljama.

Papinijeva je pronađena vezana dvadeset i dva dana kasnije sa nekoliko povreda, uključujući polomljen nos. Žena je izjavila policiji da je kidnapovana uz pretnju oružijem od strane dve Latinoamerikanke. DNK uzorci su prikupljeni i Papinijeva je čak obezbedila i detaljne opise svojih navodnih tamničara FBI crtaču fotorobota. Međutim, motivi dela nikada nisu odlučeni niti je ikada došlo do hapšenja.

Pomak u slučaju konačno je stigao pre dve godine nakon što su inspektori uzeli DNK uzorke i testirali ih upotrebom genetičke genealogije, koja je napravila vezu sa jednim članom porodice bivšeg Papininog dečka. Inspektori su nakon toga uzeli uzorke od njenog bivšeg radi upoređivanja, pre nego što su ga doveli na ispitivanje, tokom kog je priznao da je pomogao bivšoj devojci da pobegne iz nečega što mu je ona opisala kao nasilnu vezu.  

On je objasnio policajcima da je Papinijeva ozledila samu sebe, odsekla kosu i zamolila ga da joj pomogne kako bi njena varka izgledala ubedljivije. Kada su pred njom predstavljeni novi dokazi, žena je nastavila da se drži svoje originalne priče, ali marta meseca ove godine, vlasti su podnele krivičnu prijavu protiv nje, nakon čega se izjasnila krivom u okviru pogodbe.

Papinijeva se pojavila na sudu pre par dana gde je dobila kaznu od osamnaest meseci, zajedno sa trideset i šest meseci uslova pod nadzorom nakon izlaska. Njoj je takođe određeno da plati 309.902 dolara do sledećeg novembra zbog gubitaka koje je imao Kalifornijski odbor za kompenzaciju žrvtama.

Advokat Pipinijeve, Vilijam Portonova, izjavio je da je njena presuda ’pravedna’. Portonova insistira da je njegov klijent sada druga osoba, izjavljujući lokalnim medijima: „Štagod da se dogodilo pre pet godina, to je sada neka druga Šeri Papini od ove osobe koju vidite danas“.

Razgovarajući sa novinarima nakon presude, tužilac je izjavio: „Čitava zajednica je verovala u ovu prevaru i živela je u strahu od Latinoamerikanki koje šetaju ulicama, otimaju i prodaju žene u belo roblje. Ona se držala svojih laži i tokom godina uredno dobijala pogodnosti od Kalifornijskog odbora za kompenzaciju žrtvama, što samo dokazuje da nije imala ni trunku kajanja zbog svojih nedela, čak i nakon što joj je FBI predstavio dokaze njene prevare“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group