Misterija žene sa otrovnom krvlju koja ni danas nije rešena

Pre gotovo tri decenije, jedna žena je hitno prebačena u bolnicu nakon infarkta miokarda...

Međutim, kada su sestre pokušale da izvade uzorak krvi pri prijemu, ono što je usledilo smatra se do danas najvećom medicinskom misterijom u istoriji.

Tridesetjednogodišnja Glorija Ramirez, u medijima poznatija kao Otrovna dama, borila se sa poslednjom fazom kancera jajnika kada je stigla u Riverside bolnicu u Kaliforniji zbog komplikacija sa srcem tokom februara meseca 1994. godine.

Nakon prijema, brojni radnici u bolnici koji su imali kontakt sa ’kristalnom’ krvlju ove žene postali su ozbiljno bolesni. Sestre su primetile čudni masan sjaj na njenoj koži nakon što su joj uklonile bluzu kako bi povezale defibrilator i povratile joj otkucaje.

Snažan miris belog luka takođe je zapažen od strane medicinskog osoblja i dok su sestre pokušale da izvade krv iz Ramirezine ruke, plutajuće čestice, koje su bile u boji vanile, posedovale su miris sličan amonijaku kada su otkrivene.

Jedna od sestara se iznenada onesvestila, dok je druga počela otežano da diše, što je rezultiralo evakuacijom i karantinom ovog dela urgentnog centra. Dvadeset i tri člana medicinskog osoblja se razbolelo, sa njih pet koji su primljeni hitno na bolničko lečenje, što je ostavilo veoma mali broj ljudi koji su bili u mogućnosti da pomognu nesrećnoj ženi.

Nakon četrdeset i pet minuta borbe za njen život, Ramirezova je nažalost proglašena mrtvom, sa zvaničnicima koji su izjavili da je umrla zbog prestanka rada srca izazvanog zakazivanjem bubrega u kasnoj fazi kancera jajnika. Međutim, pojedini članovi bolničkog osoblja bili su hospitalizovani i do deset dana, sa jednom osobom koja je provela dve nedelje na intenzivnoj nezi.

Hazmat tim je zatim transportovao telo Ramirezove na autopsiju, a posle daljeg proučavanja, samo je jedno objašnjenje stiglo vezano za njenu misterioznu ’kristalnu’ krv. Kako su istraživači spekulisali, Ramirezova je najverovatnije koristila dimetil sulfoksid kako bi se izborila sa bolovima koje je njena opaka bolest izazivala.

Ova teorija sugeriše da su električni šokovi iz defibrilatora najverovatnije konvertovali čestice leka za bolove u dimetil sulfoksid, veoma otrovni i korozivni gas koji može ubiti ćelije usta, pluća i očiju. Onda kada isparenje stigne u organizam, ono može izazvati paralizu, delirijum i strašne konvulzije.

Iako ova teorija nikada nije dokazana u potpunosti, tretman oživljavanja potencijalno je mogao stvoriti dimetil sulfoksid koji se kristalizuje na sobnoj temperaturi u pojedinim slučajevima. Kao što smo već rekli, ovo nikada nije u potpunosti podržana teorija i donešena je od strane lokalnog mrtvozornika. Portparol mrtvačnice ovog okruga izjavio je: „Postoje šanse da će ova misterija zauvek ostati upravo to“, ali sve ovo ni danas ne može zaustaviti brojne onlajn debate i dokumetarce koji se bave neobičnom pričom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group