Muškarci su više diskriminisani od žena

Ovo su pokazala najnovija istraživanja...

Danas živimo u vremenu u kojem se svi bore za svoja prava. Žene i pokreti za ženska prava su jedan od pravih primera, jer se oni bore za jednokost žena i mušakraca i trude se da žene budu ravnopravni članovi društava i da imaju iste mogućnosti i kao muškarci.

Međutim, ovolika pažnja koja je usmerena ka ženama dovela je do toga da se situacija okrene. Najnovija istraživanja koja su sprovedena u Nemačkoj, pokazala su da su muškarci više dsikriminisani od žena. Od ispitanih 134 zemalja, u 91. zemlji, muškarci su nailazili na probleme sa diskriminacijom. Žene su takođe diskrimisane i tu u 42. zemlje, ali opet je broj muškaraca znatno veći i pokazuje na vrlo ozbiljnu situaciju u svetskom društvu. Ova diskriminacija najviše se ogledala u poslovnom polju, gde su muškarci teže dolazili do kancelarijskih i akademskih poslova od žena.

Oni kažu da izgled igra veliku ulogu i da poslodavci ženama daju prednost, jer smatraju da će one privući mušterije. Takođe, mngi se plaše da ne zaposle žene, kako ne bi ugrozili ženska prava, pa im automatski daju prednost, što muškarce ostavlja na cedilu.

Iako će mnogi reći da su žene i muškarci ravnopravni, to zapravo nije tako i mušakrci teško dolaze do željenih radnih mesta. Ovo pokazuje negativan uticaj borbe za ljudska prava, što samo može dovesti do toga da i muškarci počnu da se bune, a ako to na kraju svako bude radio, onda ćemo doći u vrlo nezgodnu situaciju, gde prava na kraju neće ni postojati.  

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group