Napravite doživotni terarijum koji će vam ukrasiti dom

Ako želite da u svom domu imate mali eko sistem koji će se sam održavati, onda je ovo tekst za vas...

Veliki betonski gradovi znaju da ubiju čoveka. Ako vam smeta što ste stalno okruženi betonom onda sigurno vapite za prirodom i zelenilom. Biljke su najbolji način da u svoj dom unesete malo zelenila, ali mi vam nudimo drugo rešenje koje od vas neće zahtevati apsolutno ništa. Potrebno je samo da napravite odgovarajuće uslove i kada to uradite, biljke će se same održavati, bez vašeg zalivanja.

Sve što treba da uradite je da napravite terarijum. Terarijum možete napraviti u bilo kojoj staklenoj činiji, ali mi vam savetujemo da to bude stara staklena sijalica ili staklena tegla.

Primer koji ćemo vam pokazati biće u staklenoj sijalici koja se više ne koristi. Potrebno je da iz sijalice izcvdite žarulju i da ostavite samo staklenu opnu i metalni navojak sa rupom. Sledeća stvar koju treba da uradite jeste da u obližnjem parku pokupite malo mahovine, kore od drveta, sitnog kamenja i peska. Unutar sijalice sipajte prvo sitno kamenje, zatim pesak, a onda stavite parče kore drveta i poređajte mahovinu po želji. Zatim poprskajte par kapljica vode i rupu hermetički zatvorite. Spoljašnost sijalice ili tegle možete ukrašavati po želji ali je bitno da posudu više ne otvarate.

Vremenom, voda će unutar isparavati, zadržavati se na staklu, a zatim ponovo vlažiti biljke koje će trunuti i praviti hranu za nove biljke koje će nicati. Tako će se napraviti beskonačni ciklus koji će u vašoj staklenoj posudi napraviti pravi mali ekosistem.

Pogledajte video klip:

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group