Napravite zvučnik od stare automobilske gume

Sigurni smo da negde u garaži ili podrumu imate staru gumu koja vam samo skuplja prašinu...

Recikliranje je jedan od načina da se rešite starih stvari koje vam leže u garaži i podrumu i tako zauzimaju mesto. Zato smo ovoga puta hteli da vam damo ideju, šta da uradite sa starim gumama ako ih imate. Kada automobilske gume izgube svoju funkciju, one se obično koriste za saksije ili improvizovane baštenske stolice. Međutim, mi smo ovog puta odlučili da vam damo sjajnu ideju koja će vam omogućiti da od gume napravite zvučnik.

Iako možda mislite da je ovo težak projekat, ovde smo da vam pokažemo koliko je to jednostavno. Najteža i najskuplja stvar koju morate pronaći jeste unutrašnjost zvučnika. Savetujemo vam da to bude neki subvufer, jer ćete uz pomoć njega dobiti savršeni zvučnik za elektronsku muziku i bas linije.

Dakle, ako imate neki stari vufer kod kuće izvadite ga iz drvenog kućišta i unutrašnjost sa membranom provucite kroz otvor gume. Najverovatnije će vam se desiti da će otvor gume biti prevelik i da membrana neće moći lepo da se zakači, ali to možete lako režiti tako što ćete izrezati odgovarajući drveni prsten koji će suziti otvor gume i tako vam omogućiti da napravite tačan otvor za zvučnik. Ako zvučnik nemate možete po oglasima potražiti jeftine zvučnike bez kućišta koje lako možete ubaciti u gumu.

Kroz gumu izbušite rupe kako biste mogli da provučete odgovarajuće kablove i žice i gumu montirajte na stalak po vašoj želji ili je okačite na zid. Možete biti kreativni i gumu ofarbati ili ukrasiti na različite načine, ali nama se najviše sviđa kada se jasno vidi da je u pitanju auto guma. Najbolja stvar koju možete uraditi jeste da gumu ofarbate u crnu i da je usijate kremama za gumu kako bi dobila visoki sjaj i kako bi delovala novo i elegantno.

Pogledajte video klip momaka koji su na vrlo jednostavan način napravili zvučnik od auto gume.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group