Naučnici otkrili retku pticu poslednji put viđenu pre 140 godina

Jedna retka ptica otkrivena je nakon 140 godina od poslednjeg viđanja u prirodi zahvaljujući grupi naučnika koji su pronašli ovog prirodnog jednoroga...

Fazanski golub crnog vrata poslednji put je zvanično viđen davne 1882. godine, ali je pre par dana konačno uhvaćen u prirodi putem kamera. Snimak ekspedicionog tima, koji predstavlja deo Search for Lost Birds organizacije, nastao je na Fergusonovom ostrvu u Papui Novoj Gvineji, gde su se ovi ljudi nalazili svega mesec dana pre ponovnog otkrića.

Ovaj tim je dobio veliku pomoć lokalnih društava za zaštitu životne sredine i vlade ove države, sarađujući zajedno sa Nacionalnim muzejem Papua Nove Gvineje, Kornel laboratorijom za ornitologiju i američkim Društvom za očuvanje ptica.

Lokalni lovac, Avgustin Gregori, iz sela Duda Unua, pomogao je ovom timu da dođe do velikog otkrića nakon svojih tvrdnji da je video ovu pticu i čuo njen zov. Nakon što su naučnici odlučili da poslušaju savete ovog čoveka, oni su postavili svoju opremu na oko hiljadu metara nadmorske visine, u blizini Kvama reke iznad Duda Unua, gde su konačno uspeli da snime objektivima ovo neuhvatljivo stvorenje.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group