Nostradamusova predviđanja za 2024: Rat sa Kinom, pad kralja Čarlsa i globalne katastrofe

Stiglo je vreme godišnjih predviđanja, a ove godine, kao i svake prethodne, ponovno se pojavljuju tvrdnje o predskazanjima francuskog astrologa iz 16. veka, Nostradamusa, za narednu godinu...

Nostradamus je stekao reputaciju proroka zahvaljujući pisanju mnoštva nejasnih stvari koje su ostavljale prostor za različite interpretacije. Prošle godine, njegova predviđanja uključivala su sve, od katastrofe na Marsu do "nebeskog požara na kraljevskom zdanju", što su pristalice Nostradamusa shvatile kao mogućnost da meteor zapali Bakingemsku palatu i natera kralja da živi u nekom od svojih drugih dvoraca ili vila. Ipak, preživeli smo te događaje koji se svakako nisu desili. Ali, po svemu sudeći, ne smemo se opustiti previše, jer ove godine mediji tvrde da ćemo se suočiti sa svim navedenim stvarima koje se nisu ostvarile prošle godine, kao i sa globalnim katastrofama i ratom sa Kinom.

Iako ništa od toga ne zvuči prijatno, ipak je bolje ako se setimo da je Nostradamus "predvideo" da će svet završiti 1999. godine. Evo šta Nostradamus navodno ima pripremljeno za 2024. godinu, 25 godina nakon navodnog kraja sveta.

Rat sa Kinom

Neki mediji tvrde da je Nostradamus predvideo nadolazeći rat sa Kinom, zasnivajući se na pasusu koji kaže da će "crveni protivnik pobledeti od straha. Stavljajući veliki okean u strah." "Analitičari" koje citira JPost sugerišu da bi zemlje NATO-a mogle biti uključene, što bi moglo dovesti do svetskog rata, što je poprilično velikodušna interpretacija nepoznatog crvenog protivnika koji deluje malo bledo.

Kralj Čarles dobija otkaz

Izgleda da se kralju Čarlsu ubrzo sprema ponovna promena radnog mesta, iako je na ovo trenutno strpljivo čekao decenijama. Jedan pasus u Nostradamusovim dugim i namerno nejasnim delima odnosi se na "kralja ostrva" koji će biti "izbačen silom". Drugi pasus koji se tumači tako da se odnosi na kralja Čarlsa kaže da "će potom uslediti [katastrofalan rat] novo krunisanje / koje će dugo umiriti zemlju." Prema navodima, kralj Čarls će veći deo ove godine provesti u pokušajima umirivanja stanovnika svog kraljevstva, pre nego što na kraju biva izbačen iz palate.

Šta je zaista predvideo za 2024. godinu?

Apsolutno ništa. Velika stvar vezana za predviđanje budućnosti je ta da što ste nejasniji, to možete biti tačniji u vezi sa većim brojem tema. Zato horoskopi ne kažu stvari poput "bacite taj bolonjez koji ste napravili u utorak, možda izgleda dobro, ali vas čeka cunami proliva", već biraju rečenice poput "Sunce u harmoničnom aspektu će vam doneti velike promene", što je toliko nejasno da u to možete videti bilo šta i stvarno nije od pomoći u situaciji sa prolivom.

Nostradamus je posebno bio dobar u pravljenju predviđanja koja su tako labava da će se na kraju neko moći povezati sa nekim stvarnim događajem. To su tzv. "postdicije", jer pre događaja nije moguće pogoditi na šta je on tačno ukazivao, ali nakon događaja možete pronaći pasus koji čini da izgleda kao da je znao sve vreme - i čak i tada nisu toliko precizna.

Na primer, pasus koji se hvali predviđanjem uspona Hitlera uopšte vas ne bi upozorio na samog Hitlera: "Iz dubina Zapada Evrope, rodiće se mlado dete siromašnih ljudi, onaj koji će svojim jezikom zavesti veliku vojsku; Njegova slava će rasti prema carstvu Istoka."

Da ste to pročitali unapred, možda biste mogli naslutiti da se misli na nekog poznatog koji će se roditi na Zapadu Evrope, ali to je otprilike to. Kada je Hitler došao na vlast, ljudi su odlučili da se taj pasus mora odnositi na Hitlera i proglasili su Nostradamusa ponovno neverovatnim čarobnjakom predviđanja, na osnovu veoma nejasnog pasusa.

Za ovu godinu, kao i svaku prethodnu, Nostradamus nije ništa predvideo.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group