Postoji grad koji će uskoro imati robotske taksije

Nismo ljubomorni, ne, nismo..

Kao što se često kaže u ovim slučajevima: budućnost je stigla.

Njujork je najavio nove bezbednosne zahteve i smernice za licenciranje za kompanije koje žele da testiraju svoja autonomna vozila na javnim putevima, kao što su robotski taksiji.

Preduslov je da sva ova vozila imaju sigurnosnog vozača za volanom, koji će u svakom trenutku biti spreman da preuzme. I to, naravno, sve menja.

Prva autonomna vozila u Njujorku

U njujorškim dokumentima o dozvoli ne navode se određeni proizvođači autonomnih vozila, ali se kaže da će se razmatrati samo kompanije koje su prethodno testirane u drugim gradovima.

Vozači za bezbednost moraju da budu licencirani, da izvrše provere, pokažu adekvatnu obuku u vozilima koja testiraju i da prave česte pauze kako bi izbegli ometanje ili umor.

Kompanije koje žele da se testiraju u gradu moraju da poštuju sve lokalne saobraćajne zakone i da plate sve kazne za saobraćaj ili parkiranje. Licence će važiti godinu dana, a mogu se obnoviti na kraju probnog perioda.

Ministarstvo saobraćaja grada Njujorka, u saopštenju kaže da će raditi sa kandidatima kako bi se osiguralo da testovi "neće neopravdano ometati protok saobraćaja, kretanje pešaka i biciklista, usluge javnog prevoza ili reagovanje u vanrednim situacijama".

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group