Robot dostavljač kompanije Uber lagano pregazio preko policijskog mesta zločina

Robot za dostavu hrane nonšalantno je prešao preko mesta zločina u Los Anđelesu ne mareći previše ni za šta što se oko njega dešava...

Snimak podeljen putem Twitter platforme predstavlja nam naprednog robota, nazvanog Connie, kako se približava žutoj policijskoj traci koja je označavala mesto zločina u Holivud srednjoj školi. Robot je na kraju prošao pokraj grupe zblanutih policajaca, koji nakon opsežnog istraživanja nisu pronašli žrtvu, niti dokaze da se zločin dogodio u ovoj školi.

Snimak je kreiran od strane čoveka iza Twitter naloga Film the Police LA, koji dokumentuje brižno sve policijske aktivnosti u oblasti Los Anđelesa. Vilijam Gude, vlasnik Film the Police LA kanala izjavio je za Gizmodo: „Video sam kako se robot približava i nisam mogao da verujem svojim očima. Pomislio sam ’šta sam to upravo snimio?’“.

Connie je model robota kompanije Serve Robotics, sestrinske firme brenda Uber, zadužene za kreiranje robota za isporuke koji se kreću trotoarima. Uber Eats trenutno nastavlja sa testovima svojih autonomnih robota kurira širom Los Anđelesa, sa kojima je startovao prošlog maja.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group