"Superčovek" koji tvrdi da "nije spavao više od 60 godina" zbunjuje doktore

Osamdesetogodišnji Tai Ngok ima ozbiljnu nesanicu i tvrdi da gotovo da nije spavao više od 60 godina...

Od svih superljudskih sposobnosti koje se mogu zamisliti, većina ne bi pomislila da bi nemogućnost spavanja bila jedna od njih. Jedan osamdesetogodišnji čovek zbunio je članove svoje porodice i medicinske stručnjake tvrdnjom da ne može da spava. Tai Ngok živi u malom selu u Vijetnamu i više od 60 godina gotovo da nije spavao. Njegova porodica je rekla da ih je na početku njegovo stanje čudilo, ali su sada navikli na njegov nedostatak sna.

Jutjuber Dru Binski bio je rešen da pronađe čoveka na jugu Vijetnama i uspeo je da ga locira kako bi proveo noć s njim da vidi da li su njegove tvrdnje o nesanici istinite. Ngok veruje da njegov nedostatak sna proizilazi iz groznice koju je imao 1962. godine tokom svoje mladosti. Takođe je objasnio da je otišao u bolnicu po neko objašnjenje, ali nažalost ni lekari nisu imali odgovore na njegova pitanja.

Drugi su sugerisali da njegova stalna nesanica ima veze sa neobičnim slučajem posttraumatskog poremećaja stresa iz Vijetnamskog rata. Bez obzira na razlog, Ngok je rekao da je "frustrirajuće i iritantno".

"Kada vidim druge kako spavaju, zavidim im. U noćima obasjanim mesecom, obično izađem da plevim i obrađujem zemlju jer je za mene nepodnošljivo da samo mirno sedim. Čudno je što radim dvostruko više od drugih, a moj život i dalje nije tako prosperitetan."

Pa, pošto ne spava kao ostatak nas, kojim se poslovima bavi tokom čudnih noćnih sati? Ngok objašnjava da dan popunjava radom na polju, a noću radi na svom domaćem vinu. Izgleda da zaista koristi svaki sat dana. Prema navodima, nekoliko čaša pirinčanog vina učine da mu se prispava, ali retko kada to bude dovoljno da on utone u san tokom nekoliko sati.

Prevodilac je rekao Binskiju: "Kada popije puno, malo odspava. Možda jedan ili dva sata. Ali, češće oko 4 sata ujutro, jednostavno će leći u krevet ali neće zapravo zaspati, s umom koji i dalje brzo razmišlja kao kada je budan."

Simpatično, Ngok se svake noći presvlači u pidžamu nadajući se da će uspeti da provede pravu noć spavanja. Ali rekao je da je prošlo veoma, veoma dugo vremena otkako je uspeo da utiša sve misli koje mu jure kroz glavu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group