Učenik poslat kući iz škole zbog legendarne Ronaldove frizure

Alfi Rensom poslat je kući iz škole, zato što je kreirao omaž penzionisanoj legendi fudbala specijalnom frizurom…

Jedna škola postala je meta snažnih kritika, jer je jednog od svojih učenika poslala kući, budući da se na nastavi pojavio sa frizurom koja je inspirisana Ronaldom – ali ne onim na koga ste prvo pomislili. Alfiju Rensomu, koji ima 12 godina, nastavnici njegove škole, Sirius Vest akademije, udelili su grdnju zbog nošenja ikonične frizure brazilskog Ronalda, sa kojom je postao hit Svetskog kupa 2002.godine.

Frizura je predstavljala polukrug na prednjem delu njegove glave, ali nastavnici ovog mladog dečaka je nisu odobravali i naveli su da ona krši školska pravila.

Razgovarajući sa medijima, Alfijeva mama Ema, izjavila je: “Danas, škole pričaju o tome kako prihvataju ljude onakvima kakvi jesu, ohrabrujući ih da budu unikatni i verni sebi. Kako se frizura moga sina razlikuje od te priče?”

“Ronaldo je jedan od omiljenih fudbalera mog sina, a sada je u toku Svetski kup. Još u mojoj mladosti, uvek su postojali trendovi koje su nametale pop zvezde i slavne ličnosti, a mi, klinci, bismo odlepili za njima. Alfijevi prijatelji bili su oduševljeni njegovom frizurom, zbog čega je on bio presrećan i pun samopouzdanja. On voli da ide u školu, a sada mu neće biti dozvoljeno da se pojavi na nastavi sve dok ne obrije glavu, što je smešno, jer ovo neće nikako uticati na njegovo učenje”.

Ema nikako ne želi da obrije glavu svog sina u celosti, jer će to ovog mladog momka učiniti jako nesrećnim. Ona shvata da je veoma važno da se on vrati u školu, što ne može uraditi dok ne sredi frizuru.

“On je oduševljen svojim izgledom i ne želim da ga teram da brije svoju glavu. Ipak, važno je da on bude u školi, a neće ga pustiti da se vrati na nastavu sve dok se to ne uradi, tako da ne znam šta da radim”, objašnjava Ema.

Kako stoji u pravilniku njegove škole: “Frizure moraju biti pogodne za školski život. Ekstremne frizure poput Mohikanca, izbrijanih linija i jakih boja kose nisu dozvoljene”.

Kako navodi Ronaldo, njegova frizura nastala je zbog taktičkih razloga. Brazil je osvojio Svetski kup 2002.godine, sa Ronaldom koji je dobio zlatnu čizmu sa osam golova, uključujući dva koja je postigao u finalu.

Govoreći o toj utakmici, on je izjavio: “Imao sam povredu noge i svi su pričali o tome. Odlučio sam da ošišam kosu i ostavim mali deo napred. Došao sam na trening i odjednom, svi su pričali o mojoj frizuri, zaboravili su na povredu. Mogao sam bolje da se fokusiram na trening, da budem smiren i opušten. Nisam ponosan zbog frizure, jer je bila prilično čudna, ali je to bio dobar način da se promeni tema”.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group