Zašto nas privlače plavuše?

Naučnici su nam dali odgovor...

Retko koji muškarac će vam reći da ne voli plavuše. Žene sa plavim i zlatnim loknama dožljvljavamo atraktivnim i senzualnim i nije čudno što se veliki broj žena farba upravo u ovu boju. Međutim, šta je to što nas toliko privlači kod zlatokosih devojaka. Zašto nam se usta otvore i zašto nam srce lupa ubrzano kada ih primetimo na ulici?

Naučnici su došli do odgovora.

Iako danas plavuše možemo videti svuda, prirodnih plavuša je zapravo jako malo. Samo 5 % žena na planeti je prirodno plavo, što pokazuje da su plavuše jako retke. Upravo u tome leži odgovor.

Naši preci nisu imali kozmetiku i farbe za kosu, pa su tada jedine plavuše bile prirodne. Pošto su bile retke, kada bi neko ugledao devojku sa zlatnom kosom, momentalno bi bio oduševljen, jer je to nešto što je tada bilo nesvakidašnje.

Osećaj uzbuđenja kada vidite plavu ženu, zadržao se podsvesno i u nama, tako da nam srce uvek malo preskoči kada ih primetimo. Dakle, plavuše vas privlače, jer su one vašim precima bile prave boginje lepote, koje su svoju lepotu duboko usadile u naš DNK.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group