Dalja istraživanja uz tehnologije koje donosi Huawei Watch GT 4

Prema poslednjim istraživanjima Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, čak 45% ispitanika u Evropi tvrdi da se nikada nije bavilo sportom, dok svaki treći ispitanik nije dovoljno fizički aktivan.

U cilju podsticanja aktivnijeg načina života, sve više tehnoloških kompanija udružuje snage sa zdravstvenim i sportskim organizacijama kako bi došli do rešenja za ovaj problem. Jedan od lidera u toj oblasti jeste kompanija Huawei, koja je nedavno u Finskoj otvorila novu Health laboratoriju. U ovoj prvoj Huawei Health laboratoriji u Evropi, resursi evropskih istraživačkih institucija i Huawei pametni satovi u sinergiji pomažu sportistima i pojedincima da dostignu svoje fitnes ciljeve, zbog čega se postavlja pitanje – kako ova laboratorija zapravo funkcioniše?

Prvoklasna oprema i tim stručnjaka

Huawei Health laboratorija predstavlja vrhunski sportski objekat koji poseduje pet prostorija koje verno prikazuju sportsko okruženje i različite scenarije, pokrivajući preko 20 sportova i prateći preko 200 fizioloških i biomehaničkih indikatora. U prostorijama za vežbanje nalaze se specijalni bazeni, multifunkcionalne trake za trčanje, simulator skijanja, kao i sprave za različite kardiovaskularne vežbe, a učinak korisnika se kontinuirano meri pomoću najnovijeg Huawei pametnog sata, Huawei Watch GT 4.

Rad Huawei Health laboratorije pažljivo prati tim koji čine brojni stručnjaci iz različitih oblasti, kao što su fiziologija, AI, testiranje softvera i softverski inženjering. Uz bogato iskustvo i istraživanja zdravlja sa fokusom na evropsku demografiju, Huawei Health laboratorija ispunjava standarde na naprednom nivou.

Dalja istraživanja uz tehnologije koje donosi Huawei Watch GT 4

Da bi se unapredila preciznost uređaja i istovremeno pomoglo istraživačima i naučnicima da prikupe najpreciznije podatke u realnom vremenu, svaka stanica za testiranje opremljena je novim Huawei Watch GT 4 i K5 metaboličkim maskama za merenje maksimalne potrošnje kiseonika. Sam pametni sat poseduje brojne karakteristike za praćenje vitalnih funkcija korisnika tokom treninga.

Huawei TruSport™, tehnologija praćenja treninga zasnovana na naučnim istraživanjima, kvantifikuje sposobnost trčanja kod korisnika, beleži i analizira podatke o treningu, pruža personalizovane sugestije i planove, i pomaže korisnicima da održe zdrav način života. Da bi pomogli korisnicima da ostanu usredsređeni na svoje ciljeve i fitness napredak, novi Stay Fit merač kalorija i unapređene funkcije Activity Rings pružaju mogućnost korisnicima da isprate koliko su energije potrošili tokom treninga. Aplikacija precizno računa i prati potrošnju energije, a pokreće je najnovija Huawei TruSeenTM 5.5+ tehnologija, koja donosi unapređenu tačnost u beleženju kardiovaskularnih statistika tokom dinamičnih aktivnosti ili tokom naglih promena temperature.

Sve ove pametne funkcije, koje su nedavno lansirane uz novi Huawei Watch GT 4, predstavljaju rezultat decenijskog istraživanja i razvoja. Ipak, da bi se tehnologije pametnog sata zaista isprobale, nova Huawei Health laboratorija donosi praktičan način za testiranje ovih algoritama, što će u budućnosti dovesti do inovacija u domenu tehnologije zdravstvene nege i zaštite za korisnike širom sveta.

Partnerstva za dalje unapređenje pouzdanosti i preciznosti istraživanja

Podaci koji se prikupe u Huawei Health laboratoriji koristiće se u daljim istraživanjima u Evropi, kao i za unapređenje Huawei nosivih uređaja. Huawei je trenutno jedina kompanija čiji su pametni satovi deo iCARE4CVD programa, koji se bavi istraživanjem veštačke inteligencije u kontekstu kardiovaskularnih bolesti i okuplja ambiciozne stručnjake u oblasti medicine i tehnologije. Nova Health laboratorija potvrđuje da je Huawei ostao fokusiran na istraživanje i inovacije, tako da se sa velikim uzbuđenjem očekuju sledeći noviteti u domenu zdravlja i sportskih funkcija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group