Japanci kreirali prvog funkcionalnog robota koji se transformiše u vozilo

Jedna japanska kompanija konačno je kreirala futurističku tehnologiju koju svi željno isčekujemo...

Naravno, već vam je iz naslova jasno da ovde nije reč o vorp pogonu ili načinu da se okeanska voda pretvori u pijaću na energetski efikasan način, već o pravom i džinovskom robotu, koji se može pretvoriti u funkcionalni automobil.

Tsubame Industries isporučila je svojih pet novih Archax robota njihovim vlasnicima i to po veoma razumnoj ceni od gotovo dva ipo miliona evra. Međutim, za razliku od Transformersa, Archax zahteva ljudskog rukovaoca koji pilotira njime iznutra, nalik Gundam robotima.

Pilot upravlja 3,5 tona teškim robotom upotrebom dva džojstika, dve pedale i panela osetljivog na dodir, dok je za posmatranje spoljnog sveta zaduženo nekoliko kamera i ekrana. Tim ove kompanije tokom kreiranja svog Autobota visokog 4,5 metara bio je inspirisan pretvaranjem sveta naučne fantastike u realnost.

Iako je potpuno fascinantno posmatrati automobil koji se vraća u formu robota pokretnih ruku i pesnica, ili kada se ova mašinerija pretvara nazad u nešto što podseća na automobil, on nažalost neće moći da se bori sa Deseptikonima u skorije vreme.

Robot sa točkovima na krajevima svojih udova trenutno ne može da hoda, dok je njegova maksimalna brzina zakucana na deset kilometara na sat, što je niži spektar brzine hodanja, ali to se naravno novih vlasnika neće previše ticati tokom upravljanja ličnim i zadivljujućim transformišućim mašinama.  

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group