Jutjuber kreirao lasersku kosilicu iz pakla

Jutjuber Danijel Rejli ispoljio je svoju stranu ludog naučnika kreirajući lasersku kosilicu, koja je sam epitom nečega što niko nikada ne bi trebalo da pokuša da kreira kod kuće...

Zastrašujući izum ovog čoveka koristi 40 W snažni laser za sečenje CNC mašine, koji je oko osam hiljada puta snažniji od laserskog pokazivača, zajedno sa 3D štampačem kako bi kreirao čitavu konstrukciju koja visoku travu šalje u zaborav.

Nemojte se zavarati snimkom, ne postoji ni jedan univerzum u kome je ovo bezbedan način košenja, a kako je sam izumitelj objasnio na svom snimku: „Ovo vam neće odseći prst ili tako nešto, ali direktan pogodak lasera u oko, čak i kraći od jedne sekunde, oslepeo bi vas nepovratno do kraja života“.

Što je najgore od svega, Rejlijev izum je neverovatno ne-efikasan, koseći travu i drugi korov vitkim laserskim snopom više od nedelju dana. Rezultat je kupolasti prostor spaljene trave, a ne uredno pokošeni travnjak kakav biste očekivali, čak i od pristupačne kosilice.

Ova naprava sa laserom i daljinskom kontrolom koristi gusenice, koje se nisu pokazale kao velika pomoć, budući da je mogla da pokrije tri metra trave za neverovatna dva sata. Ukratko, to je upravo ona vrsta izuma koju biste očekivali od jednog YouTubera: on nema upotrebnu svrhu u realnom svetu i kreiran je kako bi nasmejao njegovu publiku, a mi definitivno nemamo ništa protiv toga.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group