Kako sačuvati bateriju na vašem iPhone 12: trik koji provereno deluje

Jeste li probali da ostavite telefon po strani makar na kratko?

Šala o iPhone telefonima kojima se brzo prazni baterija postaje sve učestalija među korisnicima. Vremenom, baterija neće imati istu izdržljivost kao nekada, i godine redovne upotrebe znače da će vam češće tražiti da uključite "režim štednje energije" pri 20% nego pre.

Da biste prištedeli svoju bateriju u nekoj meri, možete probati malo manje da koristite svoj telefon, iako je to za mnoge nemoguća misija. Ipak, postoji jedan trik koji prema komentarima korisnika provereno deluje, koji možete i sami isprobati, a krije se u podešavanjima vašeg telefona.

Ako imate iPhone 12 ili noviji model koji može da uhvati 5G signale, onda možete nešto da uradite po tom pitanju. Uđite u podešavanja telefona i idite na deo gde su opcije za mobilne podatke. Trebalo bi da imate opciju da odlučite kako vaš telefon koristi 5G, i bićete predstavljeni sa tri opcije: "5G Auto", "5G On" i nešto što se zove LTE.

Ako je vaš telefon podešen na 5G On, onda biste trebali razmisliti o prelasku na jednu od drugih opcija - što će vašem telefonu sačuvati nešto od njegove dragocene baterije. Ako to uradite, možda ćete sebe poštedeti od gledanja u bateriju telefona i male srčane aritmije kada shvatite da se broj smanjio od poslednjeg pogleda.

Postoji mnogo drugih stvari koje možete uraditi sa svojim telefonom kako biste pokušali da sačuvate trajanje baterije, a čest savet je da isključite Bluetooth na telefonu osim ako zaista ne morate da ga koristite. Takođe, isključivanje postavki za osvežavanje pozadinskih aplikacija na telefonu je još jedna stvar koju možete uraditi, jer čak i ako je telefon u vašem džepu, sve te aplikacije koje volite i dalje rade u pozadini.

Isključivanje lokacijskih usluga, Siri i smanjenje osvetljenosti ekrana su takođe stvari koje možete uraditi u vezi sa trajanjem baterije. Većina vas će verovatno svake noći priključiti telefon na punjenje, što je prilično fer pretpostavka. Ako je to slučaj, možda biste želeli da se uverite da vaš telefon koristi Otimizovano Punjenje Baterije jer to može produžiti vek trajanja uređaja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group