Šta treba znati kada kupujete kućište računara?

Mnogi kućišta doživljavaju kako kutiju u kojoj se nalaze naše računarske komponente,ali pri njihovoj kupovini morate obratiti pažnju na sledeće stvari...

Neki daju velike količina novca na kućišta kako bi im računarski setovi izgledali lepši, dok drugi daju vrlo malo novca i kupuju najosnovnija kučišta, jer im nije važan izgled. Međutim, kada kupujete kučište, nije dovoljno da gledate samo izgled i da zadovoljavate samo vizuelne potrebe,kučište ima svoju funkciju i morate znati kakvo kučište odgovara vama i vašim komponentama.

Ako imate računar koji nije preterano zahtevan, koji se koristi samo za surfovanje po netu i gledanje slika i klipova, onda vam je najobičnije kućšte dovoljno, ali ako imate skupocene komponente, ako igrate zahtevne igrice i ako radite u naprednim programima, onda morate obratiti pažnju na sledeće stavke.

Morate videti kakvo je hlađenje u vašem kučištu,odnosno koliko ventilatora u njega možete staviti. Od roga će zavisiti kako će hlkađenje vaših komponenti bitni, pa ako imate opremu koja se greje, potrebno vam je kučište koje se bolje hladi.

Veličina kučišta takođe igra veliku ulogu. Ako uzmete veće kučište imaćete prostora za unapređivanja u budućnosti, dodavanja dodatnih komponenti i lakše će vam biti da računar održavate. Takođe će čišćenje biti lakše.

Isto tako morate gledati i da li određene komponente vašeg račuanra staju i naležu u vaše kučipte, kao što je matična pšloča.Određena kučišta ne podražavaju određene matične ploče,pa tu može nastati problem.

Iako se na kućišta obraća najmanje pažnje, vi dobro pogledajte kakvo i koje kučište uzimate, jer će i ono mnogo doprineti u finalnom radu vašeg računara.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group