Konačno nam stižu jeftinije Apple Vision Pro

Najverovatnije ćemo ih dočekati negde 2025. godine.

Poduhvat kompanije Apple u proizvodnji Apple Vision Pro nije baš pošao po planu. Iako hi-tech naočare imaju impresivne vizuelne efekte, njihova visoka cena (3.500 dolara) i ograničen izbor aplikacija odvraćaju potrošače.

Umesto da požure sa lansiranjem druge generacije, čini se da Apple pravi korak unazad. Nedavne informacije sugerišu da je zaustavio razvoj naslednika Vision Pro. Međutim, postoje dobre vesti za VR entuzijaste. Čini se da umesto Apple Vision Pro 2 kompanija priprema pristupačniju alternativu, kodnog naziva N109.

Iako su detalji oskudni, informacije sugerišu da će N109 zadržati zapanjujući ekran Vision Pro modela, ali sa lakšim dizajnom za veću udobnost. Nemojte očekivati sve vrhunske karakteristike originalnog modela jer ova opcija, koja će biti prihvatljivija za džep potrošača, može žrtvovati neke karakteristike da bi se postigla povoljnija cena.

Govoreći o ceni, glasine sugerišu da će cena biti slična onoj za high-end iPhone, odnosno oko 1.500 dolara. I dok je ovo znatno niža cena od Vision Pro, ipak je viša od konkurencije. Meta Quest 3, na primer, počinje sa cenom od 500 dolara.

Iako nema zvaničnog datuma izlaska, izgleda da je kraj 2025. cilj za „N109“. Ova potencijalna promena strategije pokazuje spremnost kompanije Apple da se prilagodi. Pristupačnija cena mogla bi biti ključ za dovođenje Vision Pro na masovno tržište.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group