Bitkoin bi uskoro mogao da se vrednuje prema luksuznim automobilima

Dugoročna predviđanja bazirana na dolaru za Bitkoin potpuno su pogrešna, ako je suditi prema izvršnom direktoru glavne platforme za razmenu kriptovaluta Kraken, Džesiju Pavelu...

On predlaže merenje Bitkoina cenama luksuznih automobila, zbog inflacione prirode dekretnog novca. "Mislim da sam već naglasio da Bitkoin odlazi u beskonačnost, što je veoma teško shvatiti, zbog toga što ga ja merim u terminima dolara", izjavio je Povel Bloomberg publikaciji, nakon što je upitan o predikcijama cena ove kriptovalute do kraja tekuće godine.

Ovaj stručnjak ponudio je altrenativne mere za valutiranje Bitkoina, tvrdeći da njegova vrednost može biti daleko veća od trenutne, ili odnosa jednog novčića po ceni Tesla Model 3 automobila, što može porasti na jedan Bitkoin za Lamborghini do kraja ove godine i dalje na jedan novčić po Bugatti modelu do 2023. godine.

"Za kripto zajednicu, smatram da je ovakva vrsta poređenja daleko lakša za merenje Bitkoina, zbog toga što jednostavno nikada ne znamo gde će dolar u određenom momentu biti. Možda će na tržištu biti deset puta dolara više za godinu dana od sada, tako da je veoma teško meriti Bitkoin prema ovoj valuti", objasnio je Povel.

Izvršni direktor kompanije Tesla, Elon Mask, izjavio je ovog meseca da je sada potpuno moguće kupiti vozila njegovog brenda u SAD upotrebom kriptovaluta. Biznismen je izjavio: "Sada možete kupiti Tesla automobil Bitkoinom." Ljudi van SAD biće u mogućnosti da kupe Tesla automobil za Bitkoin kasnije ove godine, ali za sada nije precizno definisano u kojim zemljama i regionima.

Kao glavna kriptovaluta na svetu, Bitkoin je sa prošlonedeljnog najnižeg ponovo skočio na gotovo 60.000 dolara. Njegova vrednost trenutno se nalazi iznad 59.000 dolara i za to su zaslužni Viza i PayPal, koji su izjavili prošle nedelje da ulaze u opticaj isplata Bitkoina i kriptovaluta. Bitkoin je prošle srede stajao na 57.919 dolara po jednom novčiću.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group