Elon Mask će dati 6 milijardi UN-u ali pod njegovim uslovima

Elon Mask je izjavio da će prodati deonice kompanije Tesla kako bi prikupio šest milijardi dolara za koje UN tvrde da su dovoljne kako bi se rešio problem gladi u svetu, ali će ova organizacija morati da dokaže da je sav dobijeni novac potrošila na pravi način...

Direktor Svetskog programa za hranu pri Ujedinjenim Nacijama, Dejvid Bejsli, pozvao je milijardere u pomoć kako bi rešio krizu gladi u svetu. Kako je ovaj čovek izjavio, sa šest milijardi dolara moguće je rešiti probleme 42 miliona ljudi, ali i da bi bez ove donacije ovi gladni mogli poumirati.

Mask je trenutno najbogatiji čovek na planeti svih vremena, ali i jedini koji je do sada odgovorio na ovaj vapaj svetske organizacije. Međutim, Mask nije najbogatiji zato što je budala, možda jeste mala, ali svakako nije velika, tako da je milijarder izneo svoje kontrauslove javno, kako bi osigurao da se novac koji bude donirao uloži na pravi način i ne stigne različitim spodobama u džepove.

Izvršni direktor kompanije Tesla prodaće svoje deonice u vrednosti od šest milijardi dolara, koliko je potrebno Ujedinjenim Nacijama i što predstavlja oko 2% od trenutne vrednosti njegovog bogatstva, koje se zaustavlja negde blizu 300 milijardi, sudeći prema Forbsovom indeksu.

Ova cifra od šest milijardi prvi put je pomenuta kada je Bejsli dao intervju za CNN emisiju Connect the World prošle nedelje, navodeći da milijarderi moraju istupiti i pružiti jednokratnu pomoć. Prema direktoru, ova cifra može pomoći da se nahrani 42 miliona ljudi, koji mogu doslovno umreti ukoliko ona ne stigne do njih. Nedugo nakon ove emisije, Mask je iskoristio svoj Twitter nalog upitavši na koji će naćin ovaj novac biti potrošen tokom rešavanja ove krize.

Kako je milijarder napisao: "Ukoliko Svetski program za hranu može opisati na ovom tvitu na koji će način tačno potrošiti šest milijardi dolara kako bi rešio pitanje svetske gladi, automatski ću prodati deonice kompanije Tesla kako bih im ih isporučio".

Mask takođe zahteva da svi detalji ovog programa budu otvorenog izvora i dostupni svima, tako da javnost može precizno videti na koji je način ovaj novac potrošen. Bejsli je odlučio da odgovori Masku i uveri ga u to da oni poseduju sistem koji će biti transparentan, dodajući da bi Mask i Svetski program za hranu svakako mogli sarađivati i da je on potpuno uveren da će do toga doći.

U sledećem tvitu, Bejsli je izjavio da naslov CNN mreže nije bio potpuno tačan, dodajući da šest milijardi dolara neće rešiti pitanje gladi u svetu, već će sprečiti geopolitičku nestabilnost, masovnu migraciju i osigurati da 42 miliona ljudi ne umre od gladi, što su stvari koje su kulminirale u kombinaciji pandemije, klimatskih promena i konflikata u pojedim zemljama.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group