Osnivač Amazona obećao da će pokloniti veći deo svog bogatstva

Više slika

Više slika

Osnivač kompanije Amazon, Džef Bezos, objavio je svoje planove o poklanjanju većeg dela svog 122,47 milijardi teškog bogatstva...

Pedesetosmogodišnji milijarder najavio je svoj plan u novom intervju, objašnjavajući kako želi da pokloni veliki deo svog novca u svrhe filantropije nakon što je stekao milijarde od osnivanja svog brenda Amazon 1994. godine.

Donacija će biti upumpana u borbu protiv klimatskih promena, kao i podršku ljudima koji mogu ujediniti čovečanstvo koje društvene i političke divizije nastavljaju da izloluju i kreiraju prepreke među članovima javnosti.

Razgovarajući sa novinarima CNN mreže iz svog doma u Vašingtonu, Bezoz i njegova devojka Loren Sančez, izjavili su kako rade na projektu koji će omogućiti da se ovolika količina pokloni u humanitarne svrhe.

Kada je upitan da li ima planove da donira veći deo svog bogatstva tokom svog života, Bezos je izjavio potvrdno. Vesti o odluci osnivača brenda Amazon dolaze nakon što su njegova lepša polovina i on nagradili Doli Parton sa sto miliona zbog njenog filantropskog rada.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group