Bilijar kao antistres terapija

Ko je u današnje vreme flegma, bez stresa i bez briga o nekim važnim ili manje važnim životnim pitanjima koje nas tište svakog dana?

Stres je jednako čest kao i svaki drugi svakodnevni osećaj. Međutim, ako se ovaj mehanizam aktivira previše lako, ili kada ima previše njegovih uzročnika istovremeno, neprimetno može “zakopati” vaše mentalno i fizičko zdravlje i postati veoma štetan. Zato je poznat kao “tihi ubica”, jer dok problem deluje relativno mali s polja, lako uzrokuje ozbiljne probleme kao što su bolesti srca, visok krvni pritisak, dijabetes i pitanja mentalnog zdravlja, poput depresije.

Ljudi imaju različite tolerancije na stres - od konflikta koji izaziva paniku, do blago stimulišućeg osećaja, pa je iz tog razloga veoma važno da shvatimo i naučimo kako da se opustimo. Sigurno će vam ponuditi listu “proverenih” lekova kako biste smanjili stres u mesecima pred vama.

Nije isključeno da ćete provesti mnoge besane noći zbog nekog stresa, ne znajući da postoje mnoge alternative za antidepresive, ali...

Da li ste znali da je igranje bilijara savršena antistres terapija?

Postajete razboritiji i staloženiji!

Tokom kriza na poslu možete postati razumniji ako igrate bilijar. Budući da ćete se koncentrisati na igru, dobro ćete razmišljati. Smireno delovanje je ono o čemu vas uči ova igra i zaista ćete benefite osetiti odmah.

Naoštrite um

Dok igrate bilijar neophodni su vam neki mentalni matematički proračuni i procene, kao što su osnovna fizika i geometrija. U isto vreme ćete dobro uskladiti koordinaciju ruku i očiju. Ako želite da imate oštriji um, uz povećanje koordinacije vaših očiju i ruku, za bilijarskim stolom ćete primenjivati mnogo kalkulacija, što će znantno pospešiti vaša razmišljanja.

Bilijar pomaže u fokusiranju

Igranje bilijara zahteva veliku koncentraciju i fokus. Vaša sposobnost da se usredsredite na zadati cilj je bitna za postizanje sreće i postizanje ciljeva. U bilijaru, igrači moraju da se fokusiraju na svoje mete, ugao sopstvenog tela i ugao pod kojim će se bela kugla pomeriti kada pogodi ciljanu kuglu.

Omogućava istezanje i ravnotežu

Igranje bilijara zahteva mnogo više istezanja nego što to osoba uobičajeno čini. Potrebno je da se igrači savijaju preko stola da bi došli do željene kugle, a željeni ugao zahteva od igrača da bude umereno fleksibilan, posebno u složenim potezima. Bilijar takođe poboljšava ravnotežu, jer igra zahteva da stojite na jednoj nozi u određeno vreme, podstičući stabilnost.

Pomaže u izgradnji kontrole

Istraživanja su pokazala da pojedinci koji se bave sportovima kao što je bilijar nemaju paniku usred neke krize. Razboritost onih koji igraju igre koncentracije, kakva je bilijar, uči ih da razmišljaju jasno i logično, omogućujući im da ispitaju najrelevantnije činjenice i detalje ohrabreni da se upuste u akciju bez ikakve histerije.

Umesto da stres lečite opasnim lekovima na koje se lako možete “navući”, šta mislite o tome da nabavite Fusion sto, i postanete ozbiljni ovisnik ove igre koja je zabavna, opuštajuća i iznad svega lekovita?

Ukoliko želite bilijarski sto sa dvostrukom funkcijom, koji u isto vreme može da posluži i kao trpezarijski ili conference sto u vašoj kancelariji, možete pozvati Fusion Tables na 063 778 00 88.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group