Džordanov dres iz poslednje sezone aukcijski prodat po rekordnoj ceni

Uprkos tome što se Majkl Džordan penzionisao iz NBA lige pre gotovo dvadeset godina, njegovo zaveštanje nastavlja da pomera granice...

U nedavno završenoj aukciji kompanije Sotheby’s, njegov dres sa poznatog Poslednjeg plesa i NBA finala iz 1998. godine, koji je legandarni Džordan nosio u prvoj utakmici, prodat je po rekrodnoj ceni od 10,1 miliona dolara.

Crveni gornji deo ekipe Čikago Bulsa prodat je po drvostruko većoj cifri od procenjene, ostavljajući prethodni rekord najskuplje sportske memorabilije ikada prodate putem aukcije u prašini. Ova prodaja je takođe cenovno nadvisila i bilo koji kupljeni Džordanov predmet ikada. Pre prodaje dresa iz poslednje Džordanove sezone u najjačoj ligi na svetu, najskuplji predmet košarkaša prodat je za 2,7 miliona dolara.

Ovaj komad predstavljao je karticu sa autogramom iz sezone 1997-98. Dres nošen na utakmici tragično preminulog Kobija Brajanta iz sezone 1996-97 prodat je aukcijski za 3,7 miliona dolara, dok je Džordanov poslednji predmet sada nadvisio čak i prodaju Maradoninog desa nošenog na utakmici gde je radila čuvena Božija ruka i koji je prodat za 9,3 miliona dolara pre nekoliko meseci.

Ovaj posebni dres Džordan je nosio trećeg juna 1998. godine tokom finala šampionata i u utakmici protiv Jute Džez, što je ujedno bila i njegova poslednja sezona u Bulsima, sa obožavaocima američke košarke koji ovu sezonu nazivaju Poslednjim plesom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group