Oprema za borbu protiv vampira prodata za više od 15.000 evra

Ako vas uznemiravaju veštice, vampiri, sanđame ili drekavci, ako je okultno vaš fah ili samo želite da startujete novu karijeru, onda je ovo definitivno za vas...

Pre nekog vremena na aukciji se pojavila prava oprema za ubijanje vampira iz devetnaestog veka. Ovaj čudni komplet pronađen u Velikoj Britaniji i prema podacima pripadao je jednom plemiću iz tog doba, lordu Vilijamu Malkomu Hejliju. Ljupki kompletić dolazi opremljen svim ključnim potrepštinama za rešavanje sporova sa silama tame, kao što su pištolji, raspeća, sveta vodica i drveni koci.

Putno koferče na zaključavanje poseduje raspeća, identičan par pištolja, mesingom obložene barutne čuture, gotičku bibliju, drveni čekić, kolac, mesingane svećnjake, brojanice i papirologiju izdatu od strane Metropolitan policije iz tog perioda. Komentarišući ove čudne predmete, Šarl Hanson, vlasnik Hansons Auctioneers kuće, koja je prodala ovaj set, izjavio je: „Bilo kroz strah ili fascinaciju, veoma je zanimljivo videti da je u to vreme, jedan član najvišeg aristokratskog sloja društva, čovek sa mestom u Domu lordova, mogao da poseduje jedan ovakav komplet. Ovo je pravi podsetnik da su mitovi o vampirima uticali na ljude iz svih slojeva i životnih sfera“.

„Zadatak ubijanja vampira je bio ekstremno ozbiljan posao i istorijski zapisi su sugerisali da za njega postoje specifične metode i posebni alati. Predmeti religijskog značaja, kao što su raspeća i Biblije, navodno su dobri za odbijanje ovih stvorenja, stoga je njihovo prisustvo obavezno u ovoj opremi“, dodao je vlasnik aukcijske kuće.

Na prodajnoj listiu Hansons Auctioneers kuće stoji: „Verovanje u vampire, nemrtva stvorenja kojima je potrebna ljudska krv kako bi preživela, seže hiljadama godina unazad i opstaje čak i danas u nekim delovima sveta“. Komplet za ubijanje vampira privukao je ljude iz čitavog sveta, uključujući Francusku, SAD i Kanadu, ali je na kraju prodat neimenovanom ponuđaču sa ostrva za nešto više od 15.400 evra.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group