Radisson Hotel Group i Arena Hospitality Group dovode prvi Radisson RED hotel u Beograd

Radisson Hotel Group i Arena Hospitality Group sa zadovoljstvom najavljuju prvi Radisson RED hotel u Srbiji – hotel Radisson RED Belgrade, čije je otvaranje planirano kasnije ove godine.

Smešten samo nekoliko minuta od centra glavnog grada kao i svih istorijskih znamenitosti, Radisson RED Belgrade je prvi hotel sa brendom Radisson RED sa kojim upravlja hotelska grupacija iz Hrvatske, Arena Hospitality Group, koja je deo PPHE Hotel Group. Ovaj projekat  je nastavak saradnje u okviru proširenog strateškog partnerstva između Radisson Hotel Group i PPHE Hotel Group, kroz koje obe grupacije nameravaju da u istom cilju na najbolji način iskoriste svoje brendove i snage.

Hotel Radisson RED Belgrade nalazi se u Takovskoj ulici, u blizini Narodne skupštine Republike Srbije i u ponudi će biti 88 soba uključujući tri apartmana (do sada hotel je nosio ime „Hotel 88 Rooms“). Progresivan dizajn osmislio je dizajnerski studio Atellior sa sedištima u Londonu i Zagrebu, koji kao glavno obeležje uključuje u predvorju hotela i prepoznatljivi crveni automobil Zastava 750, proizveden u bivšoj renomiranoj jugoslovenskoj fabrici automobila u Kragujevcu.

Gosti će imati na raspolaganju hotelsku digitalnu tehnologiju kojom će se samostalno prijavljivati u hotel, hotelsku aplikaciju za pristup svojim sobama, za naručivanje hrane i pića, kao i  sredstvo prilikom upravljanja TV-om, klima uređajem i sl. Hotel će nuditi celodnevni restoran kao i  co-working prostor, a sa bara na krovu i pogled na istorijski deo centra grada.

Radisson RED Belgrade je treći hotel Radisson Hotel Group u gradu, pridruživši se Radisson Collection Hotelu, Old Mill Beograd i Belgrade Art Hotelu, članu Radisson Individuals.

"Otvaranjem hotela Radisson RED Belgrade, proširujemo prisutnost Radisson RED-a u jugoistočnoj Evropi i preduzimamo još jedan značajan korak u našoj strategiji približavanja ovog živahnog brenda putnicima širom sveta. Ovo je naš drugi hotel u okviru našeg proširenog partnerstva sa PPHE Hotel Group i njihovom pridružnicom Arena Hospitality Group-om, nakon pokretanja Grand Hotela Brioni Pula, a Radisson Collection Hotela u maju 2022.", kaže Elie Younes, izvršni potpredsednik i globalni direktor za razvoj u Radisson Hotel Group.

Reli Slonim, predsednik Uprave i glavni izvršni direktor Arena Hospitality Group, dodaje: "Uzbuđeni smo što otvaramo Radisson RED Belgrade i uvereni smo da će biti odlično prihvaćen od strane budućih gostiju. Ovo otvaranje obeležiće još jednu, vrlo uzbudljivu godinu za našu Grupu, sa otvaranjem hotela art'otel Zagreb koji se ovog leta otvara u glavnom gradu Hrvatske, kao i  otvaranjem Radisson RED Belgrade u prestonici Srbije, a sve uz dodatne investicije u pozicioniranje postojećih smeštajnih objekata u Nemačkoj, Mađarskoj, Austriji i Hrvatskoj."

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group