Ruki kartica Majkla Džordana potencijalno obara rekord na aukciji

Aukcijska kuća Christie’s najavila je novi događaj koji će biti posvećen legendarnom Majklu Džordanu...

Christie's aukcijska kuća upravo je najavila novi događaj posvećen Majku Džordanu. Nazvan Six Rings - Legacy of the GOAT, lot koji ide na aukciju ponudiće retku Upper Deck Fleer #57 ruki karticu sa autogramom Majkla Džordana. Procenjuje se da će samo ta kartica dostići vrednost između 2 i 3 miliona dolara, a nastala je kada 2006.godine, kada su oni koji su je izvukli dobili priliku da je pošalju Džordanu na potpisivanje. Od 23 kartice koje su bile u opticaju, samo 14 je dobilo ocene.

Pored ove kartice, na aukciji će se pronaći i pet modela patika koje su povezane sa veoma važnim momentima u Džordanovoj karijeri. Jedan par od ovih pet predstavlja Low XIII model koji je slavni košarkaš nosio u svojoj poslednjoj sezoni u ekipi Bulsa, obe patike su potpisane i prema procenama biće prdate po cifri koja će se zaustaviti negde između 500.000 i 750.000 dolara. Nadmetanje za ove predmete održaće se od 1. do 14. juna i biće izloženi Christie’s galerijama Rockfeler Centra od 3. do 7. juna.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group