Svako ko poseduje želju i talenat može postati građanin Emirata

Prvi put u svojoj istoriji, Ujedinjeni Arapski Emirati poželeće dobrodošlicu stranim posetiocima koji bi voleli da postanu građani ove zemlje na trajnom nivou i u odnosu talente koje poseduju...

Novi proces koji je pokrenuo Šeik Mohamed bin Rašid Al Maktoum, premijer i potpredsednik UAE i vladar Dubaija, za cilj ima da privuče nove talente u ovu zemlju velikih mogućnosti.

Obraćajući se svojim pratiocima na Twitteru, njegovo Visočanstvo, izjavio je: “Usvojili smo nove amandmane zakona, koji dozvoljavaju dodelu državljatstva Ujedinjenih Arapskih Emirata investitorima, specijalizovanim talentima i profesionalcima, uključujući naučnike, doktore, inžinjere, umetnike, pisce i njihove porodice. Nova direktiva želi da privuče talente koji će nam pomoći u našem razvojnom putovanju. Kabinet Ujedinjenih Arapskih Emirata, naši sudovi i izvršna veća nominovaće one koji su pogodni za državljanstvo, u skladu sa jasnim kriterijumima u svakoj kategoriji. Dobitnici UAE pasoša moći će da zadrže svoje postojeće državljanstvo”.

Prema ovom novom projektu, doktori, naučnici, specijalisti iz određenih kategorija, kao i talentovani ljudi kao što su intelektualci, umetnici i kreativci mogu podneti kandidaturu za državljanstvo. Oni koji se smatraju pogodnim moraće da polože zakletvu na vernost i pridržavaju se emiratskih zakona da bi stekli i zadržali pomenuti status, koji je ranije bio otvoren samo za žene Emirata, decu očeva Emirata i dugogodišnje građane koji imaju predsedničku uredbu.

N.Đ.

Izvor: Business Insider

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group