Skijanje za početnike: kako pobediti planinu?

Skijanje je sport koji ćete zauvek obožavati, samo je potrebno da jednom stanete na skije i da probate...

Iako mnogi doživljavaju skijanje kao vrstu ekstremnog sporta, skijanje može bit lagano i prijatno iskustvo, ako vi to tako želite. Ova prelepa zimska aktivnost nas tera da se svake godine radujemo snežnim padavinama i zbog nje uspevamo da uživamo u prelepim planiskim predelima i da pomoću skija osvojimo i savladamo planinske padine.

Mnogi odbijaju da probaju da skijaju jer smatraju da je to jako teško i fizički zahtevno iskustvo. Iako je to donekle tačno, nije vam potrebno mnogo učenja da biste se lagano i bez padova spustili niz planinsku padinu. Ako želite da usavršite skijanje i postanete pravi majstor, za to će vam trebati godine, ali ako želite da samo uživate u čarima zime i planine, to možete uraditi u roku od 3, 4 dana.

Početnički stil skijanja naziva se plug i zasniva se na principu širenja i skupljanja skija. Fizika skijanja je laka. Što skije više prate pravac padine, one više ubrzavaju. Plug tehnika vas uči da na jednostavan način kočite, ubrzate, ali i da skrećete, bez mnogo tehničkih pokreta i bez velikog fizičkog napora.

Plug se radi tako što skije širite ka krajevima, dok ih ka vrhu skupljate. Na taj način usporavate. Kada želite da ubrzate jednostavno sklije ispravite u paralelan položa. Ako želite da skrenete, napravite Plug položaj, šireći zadnji deo skija, a zatim opterećenje, odnosno vašu težinu prebacite na nogu suprotno od pravca skretanja. Dakle ako skrećete levo, težište prebacite na desnu nogu.

To je sve što vam je potrebno da biste se spustili niz padinu. Možda ovo zvuči kao komplikovan i težak proces i možda će vam biti u početku, ali posle 3 dana, videćete da ćete moći sa lakoćom da se spustite niz različite padine.

Pogledajte kako izgleda skijanje plug tehnikom:

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group