Tajne savršenog brijanja: 5 važnih koraka

Brijanje je pomalo opasan, ali obavezan „korak“ beauty rutine za svakog muškarca.

Iritacije i posekotine se ne mogu izbeći ako niste stručnjak za brijanje dlačica na licu. Postoji pet pravila za savršeno brijanje koja će biti korisna svakom muškarcu:

1. Isparite lice

Da biste izbegli iritaciju i lakše obrijali bradu laganim pokretima, potrebno je da navlažite kožu. Postoje dva načina da to uradite:

1. Vrući peškir - Potrebno je da ga zagrejete u mikrotalasnoj pećnici i pritisnete na lice nekoliko minuta kako bi se pore na licu otvorile i koža postala mekša.

2. Topao tuš – Duže umivanje lice tekućom toplom vodom takođe će navlažiti kožu lica i otvoriti pore.

2. Gel ili pena?

Pre brijanja morate koristiti posebnu kozmetiku, odnosno možete odabrati penu ili gel. Bolje je koristiti proizvode poznatih brendova. Nanesite proizvod ravnomerno na lice i počnite da se brijete.

3. Kako se brijati?

Veoma važan trik: isparite lice vrućom vodom i brijte se tako što ćete brijač nakvasiti hladnom vodom. Ovo će pomoći da se izbegne iritacija i crvenilo. Kretanje sečiva treba da bude u skladu sa rastom dlaka na licu. Nema potrebe da previše pritiskate brijačem, dovoljan je jedan lagani pokret da biste uspešno obrijali sve dlačice. Što više pokreta na jednom mestu, više povređujete kožu lica. Ako je potrebno, istegnite željena područja kože za udobno brijanje. Na kraju postupka dobro isperite brijač, a ako ste koristili brijač za jednokratnu upotrebu, nemojte ga ponovo koristiti.

4. Losion

Nakon brijanja, operite lice i čistim peškirom uklonite vlagu nežnim pokretima (pritiskom, ali ne trljanjem). Zatim nanesite losion posle brijanja. Preporučljivo je koristiti visokokvalitetnu kozmetiku.

5. Električni brijač

Postoji veoma dobra alternativa za sve gore opisane procese. Potrebno je da kupite dobar električni brijač. Korišćenjem električnog brijača ne morate pariti lice, nanositi kreme, losione, a to štedi mnogo vremena. Danas postoje i električni brijači na baterije koji nude fleksibilnsot i mobilnost i izuzetno su praktični za ljude koji često putuju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group