5 činjenica o penisu koje vam nisu rekli na času biologije

Nismo sigurni da se ovo znanje može iskoristiti u društvenim razgovorima, ali će vam pomoći da bolje upoznate sebe.

Tokom godina, verovatno ste proučavali ovaj deo svog tela do najsitnijih detalja i časovi biologije nisu bili uzaludni. Međutim, za vas smo pripremili činjenice koje bi vas mogle iznenaditi.

Postoje tri vrste erekcije

Malo je verovatno da ste se zapitali kako je tačno vaš vršnjak „ustao“ - pa se „podigao“ i ponovo ustao. U stvari, postoji razlika. Prvi tip je podsvesna erekcija koja se javlja u snu ili posle spavanja i za nju vam nisu potrebni fiziološki ili fizički stimulansi.

Drugi tip je psihogena erekcija. Ovo je rezultat seksualnih misli, snova, fantazija ili gledanja pornografije. Generalno, postoji neka vrsta erotskog stimulusa. Na primer, voljena žena. Treći tip erekcije je refleksogena, a to je upravo erekcija koja nastaje usled direktne fizičke stimulacije penisa.

Za orgazam nije potrebna erekcija

Mnogi veruju da su to dva nužno međusobno povezana elementa, ali u stvari nije tako. Mnogi muškarci mogu doživeti orgazam sa slabom erekcijom ili čak bez nje, na primer, tokom masaže prostate.

via GIPHY

Vaš penis je zapravo mnogo duži nego što izgleda

Ako ste ikada merili penis lenjirom (a prilično smo sigurni da jeste), sada možete da dodate oko 30-50% toj dužini. Postoje i unutrašnja tkiva i ne mogu se videti golim okom. Međutim, lepo je biti svestan toga.

Penis ima „bodlje“

Penis ima „bodlje“ u stvari šiljate rožnate strukture - nalaze se na penisima mnogih životinja, kao što su šimpanze, mačke, slepi miševi i koale. Ove izrasline im pomažu da izazovu ovulaciju ili povećaju osetljivost tokom seksualne aktivnosti.

Penis nije mišić

Ovo je jedan od najpopularnijih mitova o penisu: može se trenirati da poveća svoju veličinu ili poboljša erekciju. U stvari, muški polni organ se sastoji uglavnom od sunđerastog tkiva i krvnih sudova. A fraktura penisa je užasno bolna i opasna povreda.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group