Lavina, vulkan i talas: naučnici su identifikovali tri vrste ženskog orgazma

Obično žena doživljava samo jedan od njih.

Šta znate o ženskom orgazmu? Činjenica prva: traje duže nego kod muškaraca. Druga činjenica: samo 50% žena stalno postiže orgazam. Treća činjenica: svi orgazmi su različiti, ali sada ćemo vam reći koji.

Češki neuronaučnici odlučili su da sistematizuju ženske orgazme. Da bi to uradili, dali su učesnicima eksperimenta „pametne“ vibratore sa specijalnim senzorima koji su beležili kontrakcije mišića i dali im zadatak da nekoliko dana zaredom same sebe dovedu do orgazma i isključe uređaj striktno 2 minuta nakon toga.

Istraživači su zatim analizirali podatke i objavili članak u Journal of Sexual Medicine. Ispostavilo se da su sve učesnice bile zadovoljni eksperimentom (naravno!). Ali u isto vreme, njihovo zadovoljstvo je bilo drugačije i to bi se moglo podeliti na tri tipa.

"Talas" - uzastopne kontrakcije i opuštanja mišića.

"Lavina" - mišići karlice su u početku veoma napeti, a tokom orgazma kontrakcije smanjuju ovu napetost.

"Vulkan" - mišići su u početku skoro potpuno opušteni, a zatim se tokom orgazma naglo zategnu i opuste.

Naučnici su primetili da je najčešći tip orgazma „talas“ – skoro polovina žena je doživela takav orgazam. Najređi je "vulkan".

Prema rečima glavnog autora studije, Džejmsa Pfausa, žene obično doživljavaju samo jednu vrstu orgazma. Ali naučnici još ne mogu da kažu da li ona, u principu, može da iskusi druge tipove - možda se samo ređe dešavaju...

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group