Pozicija Kaubojke: Šta je to i koji su rizici

Kaubojski šeširi su preporučeni, ali nisu neophodni.

Samo zato što je nešto klasično, ne znači da su svi čuli za to. Možda želite da isprobate kaubojsku poziciju u spavaćoj sobi, ali niste sigurni kako da počnete; možda želite objašnjenje koje ne zahteva kliktanje na dugme "Imam više od 18 godina"; ili možda samo želite bolje da razumete šale svojih prijatelja. Koji god da je razlog, mi smo tu da vam pomognemo. Pripremite se!

Šta je pozicija kaubojke?

Nije slučajnost da je pozicija kaubojke – poznata i kao kauboj ili jahač – nazvana po profesiji poznatoj po sedenju na vrhu nečega. To je pozicija za penetrativni seks, u kojoj partner koji prima sedi na onom koji penetrira – obično se misli na penis koji ulazi u vaginu.

Da bi to uradili, partner koji penetrira leži na leđima, dok se partner koji prima kleči iznad s nogama sa svake strane. U klasičnoj kaubojki, partneri su okrenuti jedno prema drugom, ali ako jahač okrene leđa prema partnerovim nogama, dobijate obrnutu kaubojku; alternativno, osoba na vrhu može se spustiti dok ne budu grudima uz grudi sa svojim partnerom i preuzeti tzv. horizontalnu kaubojku.

Koji god način da izaberete, sledeće što trebate da uradite je da angažujete te mišiće butina: pokret u poziciji kaubojke nije mnogo različit od izvođenja 5,4-minutnog HIIT treninga samo sa čučnjevima. To ne znači da partner na leđima mora biti potpuno pasivan (i, zapravo, biće zahvalno ako nisu) – oni mogu gurati odozdo, ili koristiti svoje ruke i telo da pomognu davanju potpora i stabilnosti svom jahaču.

Prednosti pozicije

Prema sekspertima (seksualnim stručnjacima) i seks-anketama (još radimo na tome), kaubojka je druga omiljena seksualna pozicija za muškarce. Ali prednosti ove poze nisu jednostrane: pročitajte samo jednu rečenicu dalje, i videćete da je takođe treća najbolja za žene.

Zašto? U jednoj reči: orgazam. U dve: klitoralna stimulacija (ne brinite, ovo je bezbedno za rad). "Nema mnogo pozicija koje stvarno omogućavaju da se klitoris trlja o pubičnu kost za stimulaciju tokom prirodnih pokreta seksa," rekla je Džil MekDevit, rezidentni seksolog u kompaniji za seks igračke CalExotics i autorka knjige "Sex Positions for Every Body". "[Ali] kaubojka je jedna od njih."

Ne samo to, već je pozicija izuzetno svestrana. Već smo spomenuli nekoliko varijacija na klasičnu verziju, ali čak i suptilne promene mogu napraviti veliku razliku: dubina penetracije, brzina, pa čak i ugao su svi u vašim rukama – ili, pretpostavljamo, između vaših nogu. "Ista pozicija može imati različite pokrete koji potpuno menjaju iskustvo," rekla je MekDevit.

Da li je opasna?

Kada ljudi pričaju o "rizičnom seksu", stavljanje partnera koji prima na vrh nije generalno ono na šta misle. Ali pozicija kaubojke ne dolazi bez malo opasnosti: prema jednoj studiji iz 2014. godine, 50 posto preloma penisa zadobijenih tokom seksa dogodilo se dok su uživali u ovom najerotičnijem obliku jahanja.

Obrnuta kaubojka može biti još veća briga za one sa penisima: "Ugao je malo neprirodan," rekao je seks terapeut i autor knjige "She Comes First" Ijan Kerner za Men's Health, "[tako da] idite polako."

Većina ovih povreda povezanih sa pozicijom dolazi zbog "promašenog ritma", prema doktoru i influenseru Karanu Radžu, kada "pokreti dve strane nisu usklađeni". To može dovesti do toga da pubična kost jahača smrvi penis, i da, verujemo da ste upravo prekrstili noge u saosećanju. Na sreću, postoji jednostavan način da se smanji rizik – i, kao kod većine stvari vezanih za seks, to je komunikacija.

Srećno jahanje, partneri!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group