Zašto seksualna istorija treba da ostane u prošlosti

Lepo je biti mlad, blesav, lud i uvek spreman za ljubav…

Po svemu sudeći, zabavljanje u dvadeset prvom veku kreće se prema nekim interesantnim nivoima problema. Donekle nas podseća na igre u kojima morate manevrisati, izbegavati prepreke, rupe na putu i praktično sigurni poraz. Morate se boriti sa mnogim elementima, rivalima i uvek prisutnim osećajem da ćete svojoj potencijalnoj partnerki reći nešto glupo, apsurdno ili uvredljivo.

U današnje vreme, pre nego što uopšte dođe do realnog prvog sastanka, ljudi imaju potrebu da neprestano istražuju svoje potencijalne partnere na internetu i saznaju sve što je moguće o njima. Ipak, hajde da pretpostavimo da ste svu tu muku već obavili i da pored sebe imate osobu sa kojom ste u vezi. Šta se dalje dešava?

Pa, idealno bi bilo da saznate da imate dosta toga zajedničkog, slična interesovanja i eventualno pogled na svet. Pored očigledne fizičke privlačnosti, postoji još dosta toga što vas može navesti da odlučite da se upustite u ljubavnu avanturu sa određenom osobom.

Ali, kao što i sami znate, ako krenete tom stazom, naići ćete na brojne prepreke, koje su i veće od onih o kojima smo ranije govorili. Jedna od prepreka sa potencijalno katastrofalnim posledicama predstavljena je pitanjem koje parovi najčešće postavljaju jedno drugom: koliko ste seksualnih partnera imali pre njih?

Iako je odgovor retko baš prijatan, mi ipak pitamo, vođeni nepobedivom potrebom da znamo ono što nam neće doneti ništa dobro. Verujte nam, ovo pitanje sa sobom nikada ne nosi ništa lepo i dobro, niti to čini odgovor na pitanje. Prvo, razlog koji stoji iza postavljanja ovog pitanja igra veliku ulogu u celoj priči. Vaša partnerka verovatno želi da dobije neku ideju o vašem seksualnom znanju ili sposobnostima postavljanjem ovog pitanja. Svi znamo da veći broj ne znači i više iskustva.

Ako neko želi da dobije neku ideju o vašem zdravlju, znajte da i u tom slučaju svaki odgovor može biti pogrešan. Muškarci najčešće ne govore istinu kada im se postavi ovo pitanje, povećavajući ovaj broj kako bi se pokazali kao poželjni i važni, dok žene, pod uticajem društvenih normi, najverovatnije izgovore manji broj.

Čak i ako postavite ovo pitanje, šanse da ćete dobiti zaista tačan i iskren odgovor veoma su male. Možda najvažniji argument koji govori protiv deljenja ovog podatka sa partnerkom je činjenica da će vaš netačni odgovor dovesti do nekih nesigurnosti u vezi. Ako imate veliki broj bivših partnerki, vaša trenutna devojka može posumnjati u svoje sposobnosti u ovom polju, kao i u vašu vernost uopšte. Ako kojim slučajem imate mali broj seksualnih poduhvata, neko može da pomisli da sa vama nešto nije u redu i da zapravo ne znate šta radite, niste dobar kao partner i slično. Rekli smo vam lepo, ovo pitanje ne nosi sa sobom ništa dobro.

U suštini, broj bivših partnera može vam reći samo nešto o tome kakva je osoba vaša devojka bila tada, a ne kakva je sada, sa vama u vezi. Savetujemo vam da uživate u sigurnom seksu, redovno proveravate svoje zdravlje i sve one stvari koji ne možete kontrolisati – poput seksualne istorije osobe sa kojom ste u vezi – ostavite sa strane.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group