Gucci i Adidas konačno predstavljaju svoju prvu zajedničku kolekciju

Tri meseca od kada smo prvi put posvedočili neočekivanoj i prilično šokantnoj saradnji između brendova Adidas i Gucci tokom jesen 2022 modne revije luksuznog brenda, ovo partnerstvo sada je zvanično predstavljeno u katalogu koji je odradila Karljin Džejkobs...

Spoj giganta u sferi sportske opreme i jednog od najpopularnijih luksuznih brendova sveta svakako nije ništa ovo – adidas je prethodno sarađivao sa modnom kućom Prada, dok je Louis Vuitton kreirao kolekcije sa brendovima Nike i Supreme. Ipak, adidas x Gucci saradnja prenosi ovaj tip partnerstva na sasvim novi nivo, nudeći celovitu uniformu za sve ljubitelje čuvene tri adidas štrafte i brenda Gucci.

Naravno, dizajn kolekcije potpisuje Alesandro Mikele, dok je i sam koncept kataloga njegovo delo. Mikele je bio inspirisan arhivskim izdanjima, zbog čega su modeli dramatično pozirali ispred obojenih panela u stilu osamdesetih. Možemo slobodno reći da je to pravi vajb za ovu saradnju, budući da brojni stilovi obuće predstavljaju modele koji su bili popularni tokom te dekade, zajedno sa upotrebom pliša i somota, odvažnih dezena, tipografije, kože i drugih detalja.

adidas x Gucci je rezultat spajanja dva naizgled sasvim različita sveta, što je rezultiralo hibridizacijom formalne odeće u formi kožne obuće, mokasina od velura i svilenih šalova sa sportskim komadima koji dolaze sa dosta ležernijim dizajnerskim kodovima. Isto se može reći za torbe, koje su kreirane od premijum Gucci kože, ali su prekrivene adidas Trefoil logoom, dok su neki komadi u celini prekriveni još odvažnijim GG-Trefoil monogramima. Najkraće rečeno, ova kolekcija je nostalgični prikaz ljubavi prema sedamdesetim i osamdesetim godinama, predstavljen na najbolji mogući način.

U katalogu možemo videti i terry cotton papuče, nakit i esencijalne komade kao što su majice kratkih rukava i slično tome. Ova inauguralna adidas x Gucci kolekcija će biti zvančno lansirana početkom idućeg meseca, a za kupovinu će biti dostupna u odabranim Gucci buticima, posvećenim pop-up lokacijama i putem sajtova oba brenda.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group