Beskonačna konekcija

Kada su nam pre samo 20 godina pričali o internetu, smatrali smo to čudom i činilo nam se gotovo nestvarnim da pišemo pismo koje samo jednim klikom stiže prijateljima u Americi ili na bilo kojem kraju planete. Slušali smo o tome kao o nekoj nemogućoj misiji i čudom se čudili kako je nešto tako uopšte moguće.

Sećam se da mi je prijateljica koja živi u Kanadi govorila da ne mora u biblioteku po knjigu, jer je može čitati online. Bila sam ubeđena da me laže.

U međuvremenu smo sa analognih, prešli na digitalne aparate, iako smo mi koji radimo u medijima trčali još gotovo juče da razvijemo filmove kako bismo poslali neko medijsko saopštenje. Fax mašine otišle su u zaborav, kao i vokmeni koje smo iščekivali kao ozeblo sunce od rođaka iz inostranstva, a da ne pominjemo prve mobilne telefone! Izgledali su kao voki-toki! Za samo dvadeset godina je svet u kojem živimo tehnološki toliko evoluirao da nas više ništa ne može iznenaditi.

Stvarno?

Danas svi imamo pametne telefone. Kada neko “isuče” na sto mobilni telefon sa klasičnom tastaturom, gledamo ga sa takvim čuđenjem i nevericom, kao da je u najmanju ruku stigao vremeplovom iz prošlosti. Sadašnji klinci indigo i alfa generacije imaju običaj da kažu da su to telefoni za bake i deke. Sve se ubrzava, tehnologija toliko napreduje da nam telefoni kakve danas poznajemo sigurno neće trebati. Uostalom, da li znate da zahvaljujući novom Connected satu TAG Heuer, vi praktično ne morate nositi sa sobom telefon u svakom trenutku, jer vas vaš savršeno pametni sat non-stop informiše o svemu?

TAG Heuer Connected je razvijen u partnerstvu s Intel brendom i Google Android Wear platformom, sa mogućnošću da skinete hiljade Google Play aplikacija prilagođenih vašem ukusu. Vaš novi genijalni sat je tehnološko čudo koje vas obaveštava o najnovijim rezultatima utakmice omiljenog tima, opominje vas kada treba da pokupite dete iz škole ili vam javlja koliko novih mejlova vam je stiglo.

On je vaš savršeni partner u diskreciji. Jer, ne morate na važnom sastanku da potežete za telefonom, dovoljno je da diskretno pogledate na sat, a da se vaši poslovni partneri ne uvrede.

Dizajniran sa stilom u širokom dijapazonu boja, ovaj sat je i trendy detalj za kojim je poludeo čitav svet. Do te mere je postao popularan da su slavne ličnosti, koje su ujedno i ambasadori TAG Heuer brenda, dizajnirale popularne modele sa prepoznatljivim stilom koji karakteriše svakog od njih. Ova kolekcija sadrži 11 različitih satova, a svaki od njih predstavlja drugog člana TAG Heuer porodice. Tako možete birati modele koje su dizajnirali Ronaldo, Tom Brejdi, Tajger Vuds, Džesika Korda, Dejvid Geta, NERVO, Kei Nišikori, Džeremi Lin. R.E.M…

TAG Heuer Connected se inače odlikuje 1.5-inčnim kružnim LTPS LCD ekranom rezolucije 360 x 360 piksela, pored već pomenute Android Wear platforme. Ostale specifikacije uključuju 1,6 GHz dual core Intelov procesor, 1 GB RAM i 4 GB interne memorije, žiroskop, mikrofon, Bluetooth BLE 4.1 i Wi-Fi (2.4 GHz 802.11 B/G/N) opcije za povezivanje, kao i bateriju od 4100mAh. Masa sata je 52 grama, širok je 46 mm, a debeo 12.8 mm, a ima i IP67 sertifikat za otpornost na prašinu i vodu. Veoma je interesantno napomenuti i da je TAG Heuer Connected prvi na svetu lansirao luksuzni pametni sat sa Android Wear operativnim sistemom.

Sa prečnikom od 46mm, dizajn TAG Heuer Connected modela je bazično pravi hronograf, sa kućištem i zavrtnjima napravljenim od visoko kvalitetnog Grade 2 titanijuma, savremenog materijala koji obezbeđuje i čini sat lakšim i otpornijim na spoljašnje uticaje, za razliku od tradicionalnih materijala kao što su čelik ili zlato. Ima crni kaiš fine teksture, a pojavljuje se i u bojama – crna, crvena, plava, bela, narandžasta, zelena i žuta koje se prodaju odvojeno. Kopča je napravljena takođe od Grade 2 titanijuma, i ima sve karakteristike i eleganciju koja se očekuje od fino izrađenog ručnog sata.

Zamislite da ste na primer na moru, plivate i nosite svoj pametni TAG Heuer Connected. Nema stresa zbog eventualnog kvašenja mobilnog telefona, jer na ruci nosite svoj pametni sat otporan na vodu, koji poseduje i alarm i štopericu. Dovoljno je da bacite pogled i shvatite koliko ste isplivali i da je vreme da se vratite na obalu jer vas prijatelji očekuju u baru na plaži, sa koktelima u rukama.

Međutim, ono što je najbolje u ovoj celoj priči, jeste činjenica da ste vi ovim satom praktično, povezani sa večnošću… Nakon isteka dvogodišnje garancije u mogućnosti ste da vaš sat zamenite za specijalnu ediciju Carrera modela, dostupnu samo vlasnicima Connected sata za 1.500 dolara.

Iako živimo u eri kada nas gotovo više ništa ne može iznenaditi, moramo priznati da nas TAG Heuer ostavlja bez teksta jer uvek ide ispred vremena.

Foto kredit: TAG Heuer 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group