Swatch predstavlja novu kolekciju kreiranu inovativnim biokeramičkim materijalom

Kompanija Swatch razvila je potpuno novi materijal za kreiranje satova, mešavinu keramike i bioplastike proizvedene upotrebom ricinusovog ulja...

Biokeramika je debitovala u vidu materijala korišćenog za kućište 47 mm velikog Big Bold časovnika, dostupnog u crnoj, beloj, svetlo sivoj, nebo plavoj i roze boji.

Mešavina nastala od dve trećine keramije, jedne trećine bioplastike i pigmenta, proizvodi robustni, ultra lagani materijal, koji nudi otpornost na ogrebotine i taktilne, mekane finiše. Novi satovi ovog proizvođača komplementirani su bojama bioplastičnih narukvica i veza.

Nedostatak dodatnih brojčanika i dubokih unutrašnjih zidova novih satova, povlače fokus na kazaljke i arhitektualnu strukturu kućišta, istovremeno ističući jednostavnost kvarcnog mehanizma.

Swatch je razvio Biokeramiku kao materijal koji će biti kompatibilan sa postojećom mašinerijom i namerava da ga koristi u svim svojim kolekcijama, iako ovaj brend naglašava da nema nameru da potpuno zameni plastiku koju koristi prilikom kreiranja svojih satova.

Big Bold Bioceramic linija satova stići će na tržište petnaestog aprila putem ovlašćenih distributera i sajta kompanije Swatch, po ceni od 149. dolara.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group