Victorinox Dive Pro

Victorinox je predstavio Dive Pro kolekciju ronilačkih satova, koja se sastoji od osam modela, sa čeličnim ili titanijumskim kućištima i automatskim ili kvarcnim mehanizmima…

Prva asocijacija na brend Victorinox svakako su višenamenski džepni noževi i pribor za jelo, ali, njihovi verni fanovi znaju da su oni takođe prozivođači raznolikog asoritmana satova. Najnoviji dodatak časovničarskom delu ponude su ronilački modeli pod nazivom Dive Pro. Kolekcija se sastoji od osam različitih modela, sa kućištima od nerđajućeg čelika ili titanijuma, dok su takođe u ponudi kvarci ili automatski mehanizmi.

Svi novi Victorinox Dive Pro satovi imaju kućišta prečnika 43 mm koja su opremljena ravnim safirnim kristalima iznad svojih brojčanika i imaju fasetirane jednosmerne rotirajuće lunete za merenje vremena urona, s krunicama i zadnjim stranama kućišta na zavrtanje kako bi pomogli u otpornosti na vodu do 300 metara. Međutim, dok četiri kvarcna Dive Pro modela imaju krunice postavljene između dva štitnika na poziciji 3 sata, automatske verzije imaju krunice premeštene na poziciju 4 sata. Dodatno, dok svi brojčanici dele isti dizajn u celoj seriji, pri čemu automatske verzije imaju vodoravne crte utisnute u svoje središnje delove i prikaz dana i datuma na 3 sata, dok kvarcni modeli nude opciju s glatkim središnjim delom na svojim brojčanicima i izostavljaju dan u prozoru datuma.

Victorinox Dive Pro kolekcija započinje s dva kvarcna modela s kućištima od nerđajućeg čelika (ref. 241990 s crnim brojčanikom/kaišem i ref. 241991, što je tamnoplava verzija). Druga dva kvarcna modela Dive Pro imaju kućišta izrađena od peskarenog titanijuma Grade 2 i oba imaju crne brojčanike s jarko žutim detaljima, a razliku čine kaiševi. Kod reference 241992 kaiš je žuti, gumeni, a kod reference 241993.1 on je ručno tkani crni paracord. Prednost je što isti dolazi sa dodatnim crnim gumenim kaišem.

Seriju automatskih modela Victorinox Dive Pro časovnika takođe čine parovi u čeličnom ili titanijumskom kućištu. Čelik modeli su crni (ref. 241994) s žutim detaljima, i tamnoplavi (ref. 241995) s narandžastim detaljima. U odnosu na kvarcne modela primetna je drugačije obojena kazaljka koja prati sekunde, dok je kod automatskih modela ona prugasta. Victorinox Dive Pro od titanijuma predstavlja model koji ima crni PVD finiš na okviru, a uparen je s crnim brojčanikom, jarko narandžastim detaljima i odgovarajućim narandžastim gumenim kaišem (ref. 241996). Iza reference 241997 krije se model koji ima crni PVD finiš i na kućištu i na okviru, kao i jarko žute akcente s prstenom plavozelene boje koji okružuje središnji deo crnog brojčanika i opremljen je crnim gumenim kaišem.

Obe verzije automatskog Dive Pro modela od titanijuma imaju iste dijagonalno prugaste kazaljke za sekunde koje se mogu pronaći i na modelima od nerđajućeg čelika.

Kazaljke sati i minuta imaju delimično skeletonizovani dizajn s otvorenim delovima, a na njihovim vrhovima, odmah iza svetlećih delova kazaljki, pričvršćeni su tanki pravougaoni okviri s dodatnim istaknutim delom. Za bolju vidljivost u morskim dubinama koriste dve različite boje Super-LumiNove. Većina oznaka svetli zeleno dok kazaljke minuta i sam okvir svetle plavo radi boljeg kontrasta. Kvarcne verzije Victorinox Dive Pro modela pokreće švajcarski mehanizam Ronda 715, a automatske verzije opremaju se proverenim Sellitom SW220 koji kuca na frekvenciji od 4 Hz s rezervom snage od približno 38 sati. Dive Pro modeli u skladu su s ISO 6425 normom, a otporni su i na udarce prema ISO 1413 i nude antimagnetsku zaštitu prema ISO 764 sertifikatu.

Cenovni opseg Victorinox Dive Pro modela kreće od 695 evra koliko je potrebno izdvojiti za kvarcne modele s kućištima od nerđajućeg čelika, dok su verzije od titanijuma dostupne po ceni od 1.145 evra. Automatici u verziji od čelika će vas koštati po 1.195 evra, a najskuplji su oni s kućištem od titanijuma i njihova cena iznosi 1.495 evra. Novom kolekcijom Dive Pro modela Victorinox je nadopunio svoju ponudu visokootpornih satova za sve situacije. Uz zadovoljavanje najstrožih standarda propisanih ISO normama Dive Pro modeli odličan su odabir za svakodnevno nošenje bilo da se radi o šetnji ili ekstremnom ronjenju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group