Adidas tuži kompaniju Nike zbog krađe intelektualne svojine

Legendarni sportski brendovi Adidas i Nike zajedno stvaraju naslove širom sveta, zbog toga što ova dva industrijska giganta vode sudsku bitku u kojoj nemačka marka optužuje svog tržišnog rivala za nekoliko kršenja autorskih prava...

Sudska tužba ispunjena od strane kompanije Adidas 10.juna, tvrdi da je brend Nike prekršio devet njenih patenata, startujući Nike SNKRS aplikaciju, Run Club, Training Club i brojne druge, kršeći njenu intelektualnu svojinu. Štaviše, Adidas tvrdi da je 2005. godine Adidas 1 patika takođe kopirana kao prva inteligentna patika za trčanje na svvetu, namenjena prilagođavanju komfora tokom nošenja.

Kao rezultat ove tužbe, ispunjene u istočnom Teksasu, kompanija Adidas zahteva finansijsku kompenzaciju u količini dovoljnoj kako bi se kompenzovao prekršaj okrivljenog zbog kršenja patenata i intelektualne svojine, ali ništa manje od razumne naknade, zajedno sa kamatama i troškovima.

Prošle godine, pojavila se vest da je kompanija Nike podnela tužbu protiv brenda Adidas, u kojoj se žalila na to da je tužena strana iskoristila Primknit tehnologiju i uključila je u svoj patent nazvan Flyknit.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group